Update articol:

Nord Stream: Echipă comună de anchetă Germania-Danemarca-Suedia

Germania va forma o echipă comună cu Danemarca şi Suedia pentru a ancheta scurgerile care au afectat gazoductele Nord Stream, a anunţat sâmbătă ministrul de interne Nancy Faeser, transmite AFP.

Nancy Faeser a declarat pentru Bild am Sonntag că a convenit cu omologii săi danez şi suedez că munca de anchetă va fi desfăşurată ‘de o echipă comună în cadrul legislaţiei Uniunii Europene’, echipă formată din reprezentanţi ai celor trei ţări.

‘Toate indiciile arată spre un act de sabotaj împotriva gazoductelor Nord Stream’, a afirmat ea.

Echipa va face apel la expertiza ‘marinei, poliţiei şi serviciilor de informaţii’, a precizat Nancy Faeser, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că forţele de securitate supraveghează cu ‘o vigilenţă sporită’ infrastructurile energetice ale Germaniei, fără a avea însă ‘informaţii concrete despre ameninţări care ar viza situri germane’.

Vineri, ministrul de interne a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung că poliţia germană patrulează în Marea Nordului şi în Marea Baltică cu ‘toate forţele disponibile’, în cooperare cu ţările vecine, după exploziile care au avariat gazoductele submarine Nord Stream.

Originea exploziilor nu este cunoscută deocamdată.

Gazoductele Nord Stream 1 (oprit de la sfârşitul lui august) şi 2 (neintrat în funcţiune) erau instalaţii strategice pentru livrarea directă de gaz rusesc spre Germania.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (08/12/2022)

Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (08/12/2022)

Disponibilitate vot online si program AGOA 16/19.12.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2022)

Document informare - alocare actiuni