Update articol:

Noua Zeelandă promite o majorare de patru ori a ajutorului său internaţional pentru combaterea schimbărilor climatice

Jacinda Ardern Sursa foto: labour.org.nz

Noua Zeelandă s-a angajat luni să majoreze de patru ori ajutorul financiar pe care îl va acorda altor state în lupta împotriva schimbărilor climatice, pentru a remedia răspunsul ‘teribil de inadecvat’ adus în ultimele decenii de guvernele sale acestei provocări, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În timp ce reprezentaţii statelor lumii se pregătesc să participe la summitul ONU de la Glasgow cu privire la climă, COP26, prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a promis o majorare a ajutorului ţării sale la 930 milioane de dolari (800 milioane de euro) pe patru ani.

Această creştere pe perioada 2022-2025 va aduce Noua Zeelandă la nivelul Marii Britanii în ce priveşte contribuţia pe cap de locuitor.

Cel puţin jumătate din sumă va reveni insulelor din Pacific, dintre care multe sunt situate la mică altitudine şi, prin aceasta, direct ameninţate de creşterea nivelului apelor, a precizat Jacinda Ardern.

‘Trebuie să continuăm să ne consolidăm sprijinul faţă de familia noastră a Pacificului şi faţă de vecinii noştri care sunt în prima linie a schimbărilor climatice şi au cel mai mult nevoie de noi’, a subliniat ea.

Ardern a dat asigurări că aceste fonduri îi vor ajuta pe locuitori să facă faţă furtunilor devastatoare, creşterii nivelului apelor şi înmulţirii fenomenelor meteo extreme care provoacă inundaţii şi secetă.

Bugetul actual pentru ajutor climatic al Noii Zeelande este considerat ‘grav insuficient’ de către site-ul Climate Action Tracker, potrivit căruia răspunsul general al acestei ţări la schimbările climatice este ‘insuficient în grad înalt’.

Ministrul schimbărilor climatice, James Shaw, a declarat la rândul său că este de datoria statelor relativ bogate, precum Noua Zeelandă, să ajute ţările vulnerabile la aceste modificări.

‘Istoria noastră din ultimii 30 de ani a fost teribil de inadecvată, dacă ne uităm la amploarea provocării’, a explicat el la Radio New Zealand, atrăgând atenţia că ‘aceasta ne lasă acum doar câţiva ani pentru a reduce drastic gazele cu efect de seră pe care le trimitem în atmosferă’.

Ministrul Shaw a dat asigurări că au fost adoptate numeroase măsuri de către guvernul condus de Jacinda Ardern, care a descris schimbarea climatică drept problema definitorie pentru o generaţie.

‘Cred că bilanţul a ceea ce noi facem pe teren poate fi comparat cu, practic, acela al oricărei alte ţări. Cu toate acestea, am început foarte târziu’, a mai arătat el.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2021)

Structura actionariat la data de 26 noiembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (08/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG - versiune limba Engleza

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza