Update articol:
Grupul OTE pentru www.financialintelligence.ro:

Nu am intrat în negocieri cu o terță parte pentru vânzarea Telekom România

Grupul OTE, în calitate de acționar direct al Telekom România, nu a intrat în negocieri cu o terță parte, ne-au răspuns oficialii OTE Grecia, la întrebarea dacă există negocieri pentru vânzarea companiei din România. Recent au apărut informații în presă conform cărora un om de afaceri bulgar ar negocia achiziția Telekom România.

Kostas Kanakaris, Media Relations Senior Manager, ΟΤΕ Group Corporate Communications, ne-a transmis: “În ceea ce privește întrebările dumneavoastră cu privire la Telekom România, Grupul OTE, în calitate de acționar direct, nu a intrat în negocieri cu o terță parte. Grupul OTE reevaluează constant toate activele sale, pe baza priorităților strategice și a obiectivelor sale de afaceri, și evaluează oportunitățile de piață pentru a crea valoare pentru acționarii săi, pentru a asigura sustenabilitatea și pentru a avansa interesele grupului și a angajaților acestuia. Așa cum este practica noastră obișnuită, vom notifica autoritățile și publicul dacă și când avem ceva de anunțat”.

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este deţinută de grupul elen OTE (54,01% din acţiuni) şi de statul roman, prin Ministerul Comunicaţiilor (45,99% din actiuni). Acționarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deţine 40% din acţiunile grupului elen.

Chestionat de noi despre informaţiile privind vânzarea Telekom România, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Alexandru Petrescu, ne-a răspuns: ”Nu am informații despre intenția investitorului menționat în articol (n.r OTE). Cu MCSI nu negociază niciun investitor bulgar”.

Din partea Deutsche Telekom AG, Elpida Trizi, Corporate Communications, ne-a transmis următorul răspuns: „Vă mulțumim pentru interes și anchetă. Ca politică generală, la nivelul Grupului DT, nu comentăm despre astfel de speculații media. Cu toate acestea, în calitate de acționar direct în acest caz este OTE, nu ezitați să vă adresați echipei OTE Media Relations în cazul în care nu ați făcut deja acest lucru.”

Publicaţia bulgară capital.bg (https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2019/01/16/3375713_spas_rusev_i_elvin_guri_kupuvat_telekom_albania_za_50/) a scris că omul de afaceri Spas Rusev și antreprenorul bulgar de origine albaneză Elvin Guri cumpără Telekom Albania pentru 50 milioane de euro, dar că Rusev se uită și la telecomunicațiile OTE din România și Macedonia.

Tranzacția Telekom Albania este finanțată de filiala albaneză a First Investment Bank și ar urma să fie finalizată în primul semestru din 2019, după ce va fi avizată de arbitrii pieței.

Spas Rusev a declarat pentru Capital.bg că această tranzacție nu este decât începutul expansiunii sale regionale: “Este prima etapă a tentativei mele de consolidare a pieței telecomunicațiilor în Balcani”. Acesta a spus că negociază cu Deutsche Telekom pentru preluarea companiei din România, dar că are nevoie de un partener important şi solvabil având în vedere că firmele de telecomunicați din România sunt „foarte scumpe”, ulterior urmând Macedonia.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii