Update articol:

NYSE începe procesul de delistare a trei companii chineze de telecomunicații

SUA sursa Pixabay

Bursa din New York începe procesul de delistare a acțiunilor a trei companii chineze de telecomunicații, după ce președintele Donald Trump a interzis luna trecută investițiile SUA în firmele chineze, despre care a spus că ar fi deținute sau controlate de armată, potrivit Reuters.

Cele trei companii sunt China Mobile, China Telecom şi China Unicom Hong Kong.

Acțiunea NYSE, care va limita accesul investitorilor din SUA, urmează furnizorilor globali de indici MSCI Inc, S&P Dow Jones Indices și FTSE Russell și Nasdaq, care au eliminat diverse companii chineze din indicii lor.

Este „un pas modest, dar cel puțin este o trezire cu privire la securitatea națională și la riscurile legate de drepturile omului”, a declarat Roger Robinson, fost oficial de la Casa Albă, care susține limitarea accesului chinezilor la investitorii americani.

NYSE a declarat că emitenții, China Mobile, China Telecom şi China Unicom Hong Kong nu mai sunt adecvați pentru listare. Delistarea lor este văzută ca o lovitură simbolică în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi China.

Preşedintele american Donald Trump a semnat în luna noiembrie un ordin prin care interzicea investiţiile americane în companii chineze deţinute sau controlate de armată. Ordinul interzice investitorilor americani să cumpere şi să vândă acţiuni ale mai multor companii chineze, despre care Pentagonul a spus că au legături cu armata.

Trump a vizat mai multe companii chineze, inclusiv TikTok, Huawei şi Tencent, motivând securitatea naţională, iar China a răspuns cu propria „listă neagră” de companii americane.

NYSE a declarat că va suspenda tranzacționarea acțiunilor fie pe 7 ianuarie, fie pe 11 ianuarie. Emitenții au dreptul la o revizuire a deciziei. Fiecare dintre companiile de telecomunicații numite de NYSE are, de asemenea, o listare a acțiunilor în Hong Kong.

China Telecom este, de asemenea, sub lupa Comisiei Federale a Comunicațiilor din SUA (FCC), care a declarat la începutul lunii decembrie că a început procesul de revocare a autorizației companiei de a opera în Statele Unite.

În prezent, peste 200 de companii chineze sunt listate la bursele de valori americane cu o capitalizare de piaţă în valoare totală de 2.200 de miliarde de dolari.

Luna trecută, Camera Reprezentanţilor a adoptat o lege prin care companiile chineze pot fi scoase de pe piaţa de valori americană dacă nu respectă regulile de audit.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022