Update articol:

Palatul Reginei Maria din Mamaia revine definitiv la statul român – decizie ICCJ

tribunal, proces, justitie sursa Pixabay

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au decis, astăzi, că Palatul Regal din Mamaia, reședința de vacanță a Reginei Maria, a fost privatizat ilegal, în anul 2003, și că monumentul istoric se întoarce în patrimoniul statului român, potrivit focuspress.ro. 

Conform deciziei instanței, citată de Info Sud-Est monumentul istoric a fost vândut de societatea de stat Mamaia SA către compania SC Light System SRL fără respectarea dreptului de preempțiune al statului, o decizie în premieră dată de instanțele din România. În 2018 ministerul Culturii, condus la acea vreme de George Ivașcu, a atacat în instanță contractul prin care Vila Reginei Maria a fost privatizată în anii 2000.

Instanța supremă a respins, miercuri, 16 martie, și ultima cale de atac invocată de societatea Mamaia SA în dosarul civil prin care Ministerul Culturii a invocat nulitatea absolută a contractului prin care castelul regal al Reginei Maria a fost vândut de fosta administrație condusă de Radu Mazăre la un preț mult mai mic decât valoarea lui reală.

Conform Info Sud-Est, procurorii DNA Constanța au deschis un dosar penal pe numele fostului primar Radu Mazăre pentru că ar fi vândut subevaluat curtea Palatului Regal din Mamaia, cu 23 de euro/mp, deși pe piața imobiliară de la acea vreme un metru pătrat din centrul stațiunii Mamaia se vindea cu prețuri cuprinse între 100 și 300 de euro.

Fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare, însă achitat de Curtea de Apel Constanța în final.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)