Update articol:

Paula Pîrvănescu, președintele Romanian Business Chamber, propune o serie de măsuri pentru susținerea startupurilor din România în contextul crizei COVID-19

 

Paula Pîrvănescu, Președinte RBC face un apel către Guvernul României să ,,întindă o mână de ajutor” pentru salvarea companiilor de tip start-up (microîntreprinderi și profesii liberale) care, în această perioadă duc o grea luptă de supraviețuire din punct de vedere economic.

Președintele RBC, Paula Pîrvănescu, propune următoarele măsuri:  

Programul Start-up Nation

 

  • Beneficiarii programului Start up Nation vor putea decide încetarea temporară a activității fără să li se aplice nerealizarea indicatorilor stabiliți prin acordul de finanțare privind crearea locurilor de muncă și achiziția de echipamente pentru o perioadă de minim 6 luni de zile.
  • Suspendarea plății ratelor de credit pe o perioadă de 6 luni de zile pentru beneficiarii programului Start up Nation 2018.

                                                                                         ***

  • Rambursarea contravalorii biletelor de tratament achiziționate de către pensionari prin CNPP.
  • Limitarea achizițiilor realizate de companii private, publice, fonduri de investiții, fonduri suverane, instituții financiare (entități juridice extra-UE) la maxim 10 % din capitalul companiilor românești cotate la BURSA.
  • Compensații financiare pentru firmele organizatoare de evenimente tip forumuri de afaceri, conferințe, târguri, expoziții, peste 500 participanți, care au fost anulate în urma crizei COVID-19.
  • Rambursarea contravalorii tichetelor de participare prin programul de internaționalizare pentru agenții economici care au făcut aceste cheltuieli în perioada martie 2020 – mai 2020.
  • Pentru contractele agenților economici cu instituțiile publice penalitățile NU vor fi aplicate.
  • Înființarea unui fond de solidaritate de 1 miliard euro pentru sprijinirea microîntreprinderilor și profesiilor liberale care au avut pierderi în perioada martie 2019 – martie 2020, 50% din cifra de afaceri.
  • Suspendarea îndeplinirii indicatorilor stabiliți prin contractul de finanțare, pe o perioadă de 4 luni de zile, pentru proiectele finanțate din fonduri europene (achiziția de echipamente și crearea locurilor de muncă)
  • Achiziționarea unor drone de către stat pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare în timpul crizei COVID-19.

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza

Erste Group Bank AG (EBS) (02/03/2021)

Notificare - detineri < 4%