Update articol:

Paula Pîrvănescu, președintele Romanian Business Chamber, propune o serie de măsuri pentru susținerea startupurilor din România în contextul crizei COVID-19

 

Paula Pîrvănescu, Președinte RBC face un apel către Guvernul României să ,,întindă o mână de ajutor” pentru salvarea companiilor de tip start-up (microîntreprinderi și profesii liberale) care, în această perioadă duc o grea luptă de supraviețuire din punct de vedere economic.

Președintele RBC, Paula Pîrvănescu, propune următoarele măsuri:  

Programul Start-up Nation

 

  • Beneficiarii programului Start up Nation vor putea decide încetarea temporară a activității fără să li se aplice nerealizarea indicatorilor stabiliți prin acordul de finanțare privind crearea locurilor de muncă și achiziția de echipamente pentru o perioadă de minim 6 luni de zile.
  • Suspendarea plății ratelor de credit pe o perioadă de 6 luni de zile pentru beneficiarii programului Start up Nation 2018.

                                                                                         ***

  • Rambursarea contravalorii biletelor de tratament achiziționate de către pensionari prin CNPP.
  • Limitarea achizițiilor realizate de companii private, publice, fonduri de investiții, fonduri suverane, instituții financiare (entități juridice extra-UE) la maxim 10 % din capitalul companiilor românești cotate la BURSA.
  • Compensații financiare pentru firmele organizatoare de evenimente tip forumuri de afaceri, conferințe, târguri, expoziții, peste 500 participanți, care au fost anulate în urma crizei COVID-19.
  • Rambursarea contravalorii tichetelor de participare prin programul de internaționalizare pentru agenții economici care au făcut aceste cheltuieli în perioada martie 2020 – mai 2020.
  • Pentru contractele agenților economici cu instituțiile publice penalitățile NU vor fi aplicate.
  • Înființarea unui fond de solidaritate de 1 miliard euro pentru sprijinirea microîntreprinderilor și profesiilor liberale care au avut pierderi în perioada martie 2019 – martie 2020, 50% din cifra de afaceri.
  • Suspendarea îndeplinirii indicatorilor stabiliți prin contractul de finanțare, pe o perioadă de 4 luni de zile, pentru proiectele finanțate din fonduri europene (achiziția de echipamente și crearea locurilor de muncă)
  • Achiziționarea unor drone de către stat pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare în timpul crizei COVID-19.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative