Update articol:

Proces intentat companiilor de energie și autorității de siguranță electrică din Texas, pentru că au ignorat avertismentele repetate conform cărora infrastructura de energie electrică a statului avea puncte slabe

Un bărbat din Corpus Christi acuză Consiliul pentru siguranță electrică din Texas (ERCOT), care administrează rețeaua electrică primară a statului, că a ignorat avertismentele repetate conform cărora infrastructura de energie electrică a statului avea puncte slabe, potrivit unui nou proces . Într-o declarație a firmei de avocatură din Dallas, care a intentat procesul, ERCOT și compania American Electric Power (AEP) sunt acuzați, de asemenea, că au provocat pagube materiale și întreruperi ale afacerii, deoarece frigul de săptămâna trecută a distrus conductele de apă și a provocat întreruperi pe scară largă pentru milioane de texani, potrivit NBCDFW.

„Acest eveniment de vreme rece și efectele sale asupra rețelei energetice din Texas nu au fost nici fără precedent, nici neașteptate și nici neprevăzute”, se arată în procesul intentat de Donald McCarley, care precizează: “De fapt, evenimente similare cu vreme rece din 1989 și 2011 au dus la exact același tip de întreruperi care au afectat și afectează în continuare locuitorii și întreprinderile din Texas”.

Procesul menționează, de asemenea, o clauză din Constituția Texasului care prevede că „bunurile nimănui nu vor fi luate, deteriorate, distruse sau folosite pentru bunul public  fără a se acorda despăgubiri adecvate”.

„Întreruperea continuă ordonată de pârâtul ERCOT a luat, deteriorat sau distrus proprietatea reclamantului fără despăgubiri adecvate”, susține procesul.

Procesul intentat vineri într-o instanță judiciară din Nueces din Corpus Christi susține că Electric Reliable Council din Texas, managerul rețelei electrice principale a statului, a ignorat avertismentele repetate cu privire la punctele slabe ale infrastructurii de energie electrică a statului, potrivit NBCDFW.

“Daunele pe scară largă care au rezultat din cauza întreruperilor au fost cauzate de neglijența gravă a acesto companii. În plus, întreruperile au făcut ca proprietatea privată să fie inutilizabilă, ajungându-se  chiar la o„ preluare ”ilegală de proprietate privată de către guvern”, a declarat firma de avocatură într-un comunicat.

Procesul susține, de asemenea, că firmele de utilități ar fi trebuit să se pregătească de iarnă și să crească producția pentru a satisface cererea crescândă, „dar a ales în mod conștient să nu o facă”. Desigur, turbinele eoliene înghețate din mijlocul Texasului se pot încadra în categoria „neprevăzut”.

În toată această săptămână, în Texas, au avut loc întreruperi temporare de curent, întrucât temperaturile din Texas au început să scadă cu mult sub cele de îngheț. AEP Texas nu a comentat încă despre litigiu, dar a postat o serie de tweets începând cu 10 februarie, oferind sfaturi de pregătire pentru furtunile de iarnă și îndemnând la conservarea energiei.

ERCOT a transmis numeroase știri pe tot parcursul situației de urgență pentru a explica faptul că întreruperile sunt necesare pentru a preveni un prăbușire catastrofală a rețelei.

Între timp, procurorul general al Texasului, Ken Paxton, a emis cereri de anchetă civilă către ERCOT și spune că va ajunge „până la fundul acestei deficiențe de energie”. Potrivit raportului, ancheta va aborda întreruperile de curent, planificarea de urgență, tarifarea energiei și alte probleme legate de furtuna de iarnă.

“Eșecul pe scară largă al companiilor electrice din Texas de a rezista furtunii de iarnă a lăsat mai multe milioane de texani fără energie electrică și căldură în timpul temperaturilor scăzute, în tot statul”, a declarat biroul lui Paxton într-un comunicat.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a cerut conducerii ERCOT să demisioneze și a promis să reformeze modul în care funcționează rețeaua din Texas.

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021