Update articol:

Procurorul general: Suspectul în cazul crimelor din Caracal e deja cercetat de DIICOT într-un dosar de trafic de persoane

sursa youtube

Procurorul general Bogdan Licu a declarat la Antena 3 că Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat că a ucis-o pe Alexandra Mihaela Mâceşanu, o adolescentă în vârstă de 15 ani, este cercetat într-un dosar de trafic de persoane, în care este un cerc mai mare de suspecţi.

Procurorul general a afirmat că iniţial cercetarea a fost începută de o altă unitate de Parchet, după care a fost declinată către DIICOT, potrivit news.ro.

Conform lui Bogdan Licu şi dosarul referitor la dispariţia adolescentei de 15 ani ar putea fi preluat tot de DIICOT.

Procurorul general a reiterat ideea potrivit căreia polițiștii puteau interveni în momentul în care au aflat locația exactă, fără să aștepte autorizația de percheziție.

“Eu cred că dacă se știau aceste lucruri se intervenea. Din momentul în care a fost identificată acea locație și s-a intervenit au trecut ore multe. Organele de poliție, în cazuri flagrante pot să intervină fără a aștepta autorizația procurorului. (…) E absolut incredibil ce s-a întâmplat și dacă așa s-a întâmplat e de nepermis. Eu nu pot să îl preiau eu acest caz. În acest moment noi analizăm oportunitatea preluării cauzei de către DIICOT. Vom vedea dacă au fost erori și ce erori au fost. Cineva trebuie să instrumenteze acest caz (…) Ei trebuiau să intervină exact în momentul în care au identificat locația și aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat. Nu știu dacă se știa sau nu se știa. Eu refuz să cred că procurorii DIICOT știau”, a completat Bogdan Licu, potrivit Mediafax.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru Mediafax, că autorizația de percheziție a locuinței lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimei din Caracal, s-ar fi dat vineri dimineața, în jurul orei 3.00 – 3.30. Cu toate acestea, percheziția domiciliară a început doar la ora 6.00 dimineața, au precizat sursele citate.

Adolescenta ucisă a sunat de trei ori la 112, dar politiştii au intrat în casa criminalului la 16 ore de la apel (vezi reacţia STS)

Președintele României va solicita în CSAT o anchetă completă privind modul în care a acționat fiecare instituție responsabilă, în cazul crimelor de la Caracal

Augustin Jianu: „STS este o instituție anacronică, care (deși deține expertiza tehnică necesară) este incapabilă să furnizeze soluții tehnologice moderne”

 

BVB | Știri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (05/08/2022)

Solicitare convocare AGOA

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (05/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

BRK WTI Turbo Long 95 (BKWTITL18) (05/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 August 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (05/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)