Update articol:

Președintele României va solicita în CSAT o anchetă completă privind modul în care a acționat fiecare instituție responsabilă, în cazul crimelor de la Caracal

Sursa foto: presidency.ro
‘Vinovații vor trebui aspru sancționați’

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și a pierdut viața în condiții dramatice, arată un comunicat al Președinției. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență, a transmis președintele.

Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă.

“În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului”, a mai transmis Iohannis.

Adolescenta ucisă a sunat de trei ori la 112, dar politiştii au intrat în casa criminalului la 16 ore de la apel (vezi reacţia STS)

Parchetul General: Verificări la Parchetul din Caracal în legătură cu modul de intervenţie în cazul fetei dispărute

 

BVB | Știri BVB