Update articol:

Putin şi prinţul moştenitor saudit au discutat, prin telefon, despre situaţia pe piaţa petrolului (Kremlin)

Preşedintele rus Vladimir Putin şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman Al Saud au avut o discuţie prin telefon joi, în care au subliniat importanţa cooperării pe mai departe în cadrul grupului OPEC+ al ţărilor producătoare de petrol, a transmis Kremlinul.

Conform Kremlinului, ambele părți au lăudat nivelul relațiilor de prietenie dintre Rusia și Arabia Saudită. Cei doi  au discutat subiecte de actualitate ale cooperării bilaterale, cu accent pe extinderea legăturilor comerciale și economice reciproc avantajoase.

Liderii au examinat evoluțiile de pe piața mondială a petrolului. Aceștia s-au concentrat asupra importanței unei coordonări suplimentare în cadrul OPEC+. Conform Kremlinului, “părțile au fost încântate să constate că țările membre OPEC+ își îndeplinesc în mod constant obligațiile pentru a menține echilibrul și stabilitatea necesare pe piața mondială a energiei”.

Vladimir Putin și Mohammed bin Salman Al Saud au discutat și despre situația din Siria în urma întâlnirii liderilor statelor garante ale Procesului de la Astana privind reglementarea în Siria, desfășurată pe 19 iulie la Teheran.

Liderii au fost de acord să mențină contacte la diferite niveluri.

Discuţia dintre Putin Mohammed bin Salman Al Saud şi a avut loc la şase zile după ce preşedintele american Joe Biden i-a făcut o vizită prinţului moştenitor în Arabia Saudită, ceea ce evidenţiază importanţa regatului atât pentru Washington, cât şi pentru Moscova, într-o perioadă în care războiul Rusiei în Ucraina produce turbulenţe pe pieţele energetice globale.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%