Update articol:

Opinie Răzvan Nicolescu: Schimbarea Corinei Popescu de la Electrica, «fără justă cauză», este un afront adus de Consiliul de Administrație al societății, acționarilor, angajaților și clienților companiei

Răzvan Nicolescu

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, ne-a transmis opinia domniei sale despre schimbarea Corinei Popescu de la conducerea Electrica, poziţie pe care o redăm mai jos integral:

Consider că schimbarea doamnei Corina Popescu, director general al Electrica, «fără justă cauză» este un afront adus de Consiliul de Administrație al societății, acționarilor, angajaților și clienților companiei. 

Acțiunea Electrica este la aproape 75% din valoarea de la listare. Clienții au primit facturi ilegale mai mari, în timp ce angajații au experimentat submediocritatea managerială dusă la extrem.  

Deși compania este într-un dezastru managerial, financiar și organizațional, Consiliul de Administrație decide să plătească sute de mii de euro din banii acționarilor ca și o compensație pentru o demitere anunțată și asumată ca fiind “fără motiv”.

Într-o companie normală, într-o situație similară cu cea de la Electrica, Consiliul de Administrație și-ar da demisia imediat pentru a evita o acțiune de atragere a răspunderii administratorilor care se comportă ca Moș Crăciun cu banii acționarilor.

Mă dezamăgește profund lipsa de reacție a BERD vis a vis de dezastrul de guvernanță corporativă de la Electrica, deși a promis la listare că va fi un garant al apărării acestor principii. Din păcate nu toate marile instituții internaționale au memorie instituțională și se țin de cuvânt. 

În lipsa unor reacții solide ale acționarilor instituționali mari, nu mai este de mirare că se ajunge la situații ca cea de ieri în care executivul Electrica aduce preoți la sediul central al companiei pentru a contribui, prin mijloace duhovnicești specifice, la repunerea societății pe linia de plutire”.

Consiliul de Administrație al Electrica (EL) a hotărât, ieri, revocarea Corinei Popescu din functia de Director General, fără justă cauză, potrivit unui comunicat oficial al companiei. Compania a transmis: “Electrica informeaza actionarii si investitorii asupra faptului ca, in cadrul sedintei din data de 5 mai 2022 Consiliul de Administratie al Societatii (CA) a hotarat revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din functia de Director General, fara justa cauza, incepand cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentand ultima zi in care contractul de mandat produce efecte”.

Potrivit legii, mandantul, în cazul de faţă Electrica, are dreptul de a revoca oricând contractul de mandat, dar, în situația revocării fără justă cauză, mandatarul, în cazul de faţă Corina Popescu, este îndreptățit la plata unor sume reprezentând daune-interese. Potrivit e-nergia, cum revocarea este fără cauză, adică nu din motive imputabile ei, Corina Popescu va primi despăgubirile din contract, circa 400.000 de euro.

Consiliul de Administraţie al Electrica a hotărât, ieri, numirea dlui. Chiriţă Alexandru-Aurelian, cetatean roman, in calitate de Director General interimar, incepand cu data de 17 mai 2022, pentru o perioada de 3 luni, sau pana la numirea unui nou Director General, respectiv pana la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocarii mandatului acordat oricand in perioada de 3 luni. De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare si Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru pozitia de Director General.

BVB | Știri BVB

CONSILIUL JUDETEAN HUNEDOARA (HUE26B) (13/05/2022)

Plata rata cupon 60, rambursare rata principal 54 & calcul rata dobanda cupon 61

CJ HUNEDOARA (HUE26A) (13/05/2022)

Plata rata cupon 62, rambursare rata principal 54 & calcul rata dobanda cupon 63

CJ HUNEDOARA (HUE26) (13/05/2022)

Plata rata cupon 63, rambursare rata principal 54 & calcul rata dobanda cupon 64

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/05/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti privind rezultatele la T1 2022