Update articol:

Remus Truică, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale; decizia nu este definitivă

Curtea de Apel Braşov a decis, astăzi, condamnarea omului de afaceri Remus Truică la 4 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor în dosarul “Ferma Băneasa”, iar Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.

Decizia nu este definitivă.

În acelaşi dosar, jurnalistul Dan Andronic, avocatul Robert Roşu  şi israelienii Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost achitaţi.

Curtea de Apel Brasov a mai decis confiscarea specială a mai multor terenuri din Snagov aflate în proprietatea societatii Reciplia, condamnată la plata unei amenzi de 200.000 de lei pentru trafic de influență, în suprafață de aproximativ 370.000 de metri pătrati.

De la Remus Truică sunt confiscate mai multe terenuri din Snagov în suprafață de aproximativ 141.000 de metri pătrați, iar de la prințul Paul suma de 4 milioane de euro.

Afaceristă Nela Pavaloiu a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru spălarea banilor,  iar Theodor Chiriac, director tehnic în cadrul Direcției Silvice Ilfov, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru participație improprie la spălarea banilor, potrivit informaţiilor din presă.

Alţi inculpați din acest dosar au fost achitați, printre aceștia figurând afaceriștii Marius Marcovici și Lucian Mateescu, Gheorghe Sin, secretar general al Academiei de Științe Agricole din România, și Apostol Mușat, fost primar al comunei Snagov.

Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul “Ferma Băneasa”.

Pe 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic precum şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov.

Omul de afaceri Remus Truică a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, alături de Paul Philippe al României, acuzat de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, ambii fiind cercetaţi în arest la domiciliu. În aceeaşi cauză au fost trimişi în judecată Dan Andronic, consultant politic şi jurnalist, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, Marius Marcovici, administrator al unei firme şi fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, suspectat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, Lucian Mateescu, cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole din România, suspectat de complicitate la abuz în serviciu şi Nicolae Dima, la data faptelor secretar al Localităţii Snagov, acuzat de abuz în serviciu.

Avocatul Robet Roşu, cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu şi oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în faţa judecătorilor fără a exista măsuri preventive pe numele lor.

“Acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe” anunţau procurorii într-un comunicat de presă.