Update articol:

Reuters – Șeful OMV: “Este inacceptabilă amenințarea SUA privind impunerea de sancțiuni companiilor  implicate în Nord Stream 2”

Este inacceptabilă amenințarea SUA privind impunerea de sancțiuni companiilor  implicate în conducta Nord Stream 2, a declarat, pentru cotidianul german Handelsblatt, Rainer Seele, directorul general al grupului energetic austriac OMV, care are o participaţie în proiect, transmite Reuters.

SUA şi-au sporit presiunile împotriva controversatului proiect germano-rus Nord Stream 2, susţinut de Berlin şi Paris, ameninţând în formă scrisă cu sancţiuni companiile germane implicate. „Scrisoarea le aminteşte tuturor întreprinderilor implicate în sectorul de gazoducte pentru exportul de energie din Rusia că ele se expun sancţiunilor americane”, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Berlin. 

“Scrisoarea reprezintă o ameninţare total inacceptabilă la adresa companiilor germane. Acum Europa nu trebuie să îngăduie să fie patronată de SUA în probleme de politică energetică”, a spus şeful OMV, care este cetăţean german şi conduce OMV din 2015.

Proiectul de  11 miliarde de dolari, implementat de Gazprom  cu firmele occidentale, printre care Uniper Germania  și Wintershall , are drept scop să aducă mai mult gaz rusesc direct în Germania sub Marea Baltică. Președintele Donald Trump, care dorește să exporte mai mult gaz lichefiat (GNL) în Europa, a declarat că Germania este “captivă” Moscovei prin dependența sa faţă de gazele din Rusia.

“Nu investim în dependenţa de Rusia, ci în diversificarea rutelor de transport ale gazelor naturale către Europa”, a explicat Seele, adăugând că Europa a subestimat cât de rapid va scădea producţia în Marea Britanie şi Olanda, ceea ce sporeşte necesităţile de import ale regiunii.

În decembrie, Rainer Seele declara că OMV a investit deja 531 milioane de euro în proiectul gazoductului Nord Stream 2 şi va continua să finanţeze acest proiect şi în 2019.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii