Update articol:

Reuters: Suedia oprește licitația 5G după ce instanța a suspendat părți din decizia autorităților de excludere a Huawei

steag Suedia, Suedia oprește licitația 5G, instanta a suspendat decizia de excludere Huawei Sursa: Pixabay

Autoritatea guvernamentală suedeză de poștă și telecomunicații Suedia (PTS) a oprit luni licitațiile de spectru 5G, după ce o instanță a suspendat părți din decizia care excludea producătorul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei din rețelele 5G, potrivit Reuters.

În articol se mai arată că: Luna trecută, Suedia a urmat abordarea Regatului Unit de a interzice echipamentele Huawei din rețeaua sa 5G, invocând riscuri de securitate națională, și a cerut companiilor care participă la licitațiile de spectru 5G să elimine aceste componente până la 1 ianuarie 2025.

Săptămâna trecută, Huawei a făcut recurs împotriva deciziei.

Anumite fragmente ale deciziei PTS premergătoare viitoarelor licitații 5G nu se vor aplica până la o nouă notificare, a declarat instanța administrativă de la Stockholm, într-o decizie care ar permite implicarea Huawei în imediata licitație a spectrului de reţele 5G din Suedia.

Huawei nu are un plan pentru mai multe acțiuni legale în acest moment și așteaptă un dialog constructiv cu autoritățile suedeze, a declarat pentru Reuters Kenneth Fredriksen, vicepreședinte executiv Huawei, Central Europe and Nordic Region. „Suntem dispuși să cooperăm pe deplin în privinţa oricăror cerințe viitoare care ne-ar putea fi adresate ca furnizor de echipamente 5G, lucru care ne va permite să fim un furnizor certificat”, a spus el.

Licitațiile ar fi urmat să înceapă de marți, beneficiari fiind Nokia și Ericsson, ca urmare a faptului că PTS a cerut companiilor care participă la aceste licitaţii să elimine echipamentele Huawei și ZTE din infrastructura lor.

PTS a declarat că a informat operatorii cu privire la oprirea licitației și că va examina posibilitățile de a începe procesul cât mai curând posibil.

Aceasta nu este o victorie pentru Huawei și nu este o pierdere pentru guvernul suedez”, a declarat consultantul John Strand. “Incertitudinea legată de condițiile licitației este motivul pentru care PTS a oprit acest proces“, a spus el.

Licitațiile, care au fost întârziate anterior din cauza revizuirilor la nivelul cerințelor de securitate, vor aloca frecvențele în benzile de 3,5 GHz și 2,3 GHz, esențiale pentru 5G, deoarece aceste ele suportă aplicații avansate, prin capacitatea lor ridicată de transfer al datelor.

Decizia suspendării înseamnă că termenii referitori la utilizarea produselor Huawei nu se aplică în timpul deliberării cauzei de către instanța administrativă, până la o nouă notificare“, a precizat judecătorul Johan Lundmark într-o declarație a instanței.

BVB | Știri BVB

CEMACON SA (CEON) (21/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/01/2022)

Informare material AGOA din data de 25/28.02.2022

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/01/2022)

Incetare contract de munca ofiter de conformitate

BRK Dow Turbo Long 34750 (BKDOWTLD2) (21/01/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 25 Ianuarie 2022

AEROSTAR S.A. (ARS) (21/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014