Update articol:

ALERT: Rezerva Federală a redus rata dobânzii de referinţă cu un sfert de punct procentual (VIDEO)

Rezerva Federală (Fed) a redus, astăzi, rata dobânzii de referinţă cu un sfert de punct procentual ca măsură de asigurare nu pentru pentru că ar fi ceva în neregulă cu economia, ci pentru ceea ce ar putea merge prost în viitor, potrivit CNBC.     

Pe fondul presiunii politice intense a președintelui Donald Trump și a așteptărilor persistente ale pieței, Comitetul Federal (FOMC) a scăzut intervalul țintă pentru rata dobânzii overnight la 2%, de la 2,25% sau cu 25 puncte de bază față de nivelul anterior.

Federal Reserve Chairman Jerome Powell delivers remarks following a Fed interest rate cut. https://fxn.ws/2Zwxjyt

Publicată de Fox News pe Miercuri, 31 iulie 2019

 

În decizia de aprobare a acestei reduceri, FOMC a menționat „implicațiile evoluțiilor globale pentru perspectivele economice, precum și presiunile inflaționiste”. Comitetul a caracterizat starea actuală de creștere drept „moderată” și piața muncii „puternică”, dar totuși a decis să relaxeze politica monetară.

Conform CNBC, dobânda este legată de majoritatea formelor de datorii ale consumatorilor și este probabil să aibă un impact aproape imediat asupra scăderii costurilor creditului.

De asemenea, Fed a lăsat ușa deschisă viitoarelor reduceri, spunând că va „acționa la fel de potrivit pentru a susține expansiunea”, în timp ce va continua să evalueze datele primite.

Reducerea dobânzii a venit odată cu finalizarea, cu două luni mai devreme decât era planificat, a planului de diminuare a cuantumului obligațiunilor pe care banca centrală le deține în bilanț.

„Această acțiune susține opinia Comitetului că extinderea susținută a activității economice, condițiile puternice ale pieței muncii și inflația în apropierea obiectivului de 2% al Comitetului sunt rezultatele cele mai probabile, dar rămân incertitudini cu privire la această perspectivă”, se arată în declarația de după întâlnirea FOMC.

Reducerea ratei a avut două voturi împotrivă – președintele Esther L. George din Kansas City și Eric Rosengren, din Boston.

Preşedintele Trump a vrut o reducere de 50 de puncte de bază, așa că rămâne de văzut dacă această reducere va provoca din nou criticile sale la adresa președintelui Fed Jerome Powell și a colaboratorilor săi politici.

Ultima dată când FED a redus dobanda a fost în decembrie 2008.

Rezerva Federală din SUA ar putea reduce rata dobânzii, pentru prima dată în ultimul deceniu

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL