Update articol:
Onorariu de la firma Freeh Group International Solutions, deținută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu

Rudolph Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru a scrie scrisoarea către Iohannis

UPDATE:  Rudolph Giuliani a afirmat, astăzi, că trimiterea unei scrisori adresate președintelui Klaus Iohannis, prin care cerea verificarea protocoalelor PG-SRI și stoparea presiunilor asupra judecătorilor, nu are “legătură cu Guvernul SUA”, scrie The New York Times. Giuliani a declarat că, deși îl reprezintă pe liderul de la Casa Albă, rămâne totuși “un avocat și un consultant independent”, arată The New York Times. “Ofer consultanță în probleme de securitate, forțe de ordine și terorism în mai multe țări. Toți avocații privați ai președintelui au avut activități private”, a adăugat avocatul lui Donald Trump.

Pe de altă parte, Consulul general al României la New York, avocatul Cătălin Dancu, a declarat, la DC News, că avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, va veni în București pentru  conferințe pe teme de securitate, înainte ca țara noastră să preia președinția Consiliului UE. „Americanii sunt foarte preocupați ca România să nu devină o țintă în domeniul cyber și Guliani, care are și o firmă specilizată, vrea să vină la București pe această temă. Cred că va veni până ala sfârșitul anului”, a adăugat consulul.

……………….

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a recunoscut că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis, în care critică Justiția din România.

Giuliani îi scrie lui Iohannis: „Protocoalele secrete şi excesele DNA: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor” (vezi reacţia lui George Maior şi declaraţiile lui Tudorel Toader despre Augustin Lazăr)

Giuliani, fost procuror federal și primar al New York-ului, a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions, deținută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu.
”Mi-au plătit onorariul”, a spus Giuliani pentru Politico.eu despre firma Group International Solutions, fără să dezvăluie suma primită.
Giuliani a mai declarat pentru Politico.eu că scrisoarea ”s-a bazat pe un raport al lui Louis Freeh pe care l-am revizuit”.

În urmă cu cinci zile, Louis Freeh, fost director FBI între 1993 şi 2001, a acordat un interviu revistei Forbes, în care a declarat că pentru România sunt necesare o serie de măsuri pentru restabilirea statului de drept, că „lupta anticorupţie a condus la erodarea drepturilor civile şi a libertăţii de exprimare” şi că protocoalele semnate între SRI şi instituţiile statului constituie un acord pentru destabilizarea României.

După ce a renunţat la cariera în FBI, Freeh a devenit un avocat de succes, trei dintre dosarele sale din ultimii ani având legătură cu România: Benny Steinmetz, miliardarul israelian implicat în dosarul „Ferma Băneasa”, Alexander Adamescu, acuzat de dare de mită, şi Puiu Popoviciu, vinovat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Realitatea TV spune că, pe Steinmetz, Louis Freeh l-a apărat în 2015 într-un caz de mituire a guvernului african din Guinea, în privința minei de fier din Simandou şi că, cel mai probabil, Steinmetz i l-a recomandat pe avocatul american lui Puiu Popoviciu.

Hans Klemm, în vizită la Liviu Dragnea

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, discută, miercuri, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în biroul acestuia din Palatul Parlamentului. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a ajuns la Palatul Parlamentului în jurul orei 15.30.

Întâlnirea lui Liviu Dragnea cu ambasadorul Hans Klemm nu figura în programul oficial al preşedintelui Camerei Deputaţilor.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (06/12/2023)

Hotarari AGA E din 05.12.2023

LION CAPITAL S.A. (LION) (06/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ADIDAS TURBO SHORT 0.10/210/200 (EBADSTS12) (06/12/2023)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 07 - 08 Decembrie 2023

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/12/2023)

Cursul de schimb aplicabil pretului de achizitie pentru GDR-urile rascumparate

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (06/12/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la Elba S.A. Timisoara