Update articol:
LOBBY VERSUS LOBBY?

WSJ: Şapte senatori democraţi cer Departamentului de Justiţie să verifice activităţile lui Rudolf Giuliani pentru entităţi străine

Şapte senatori democraţi au cerut într-o scrisoare, miercuri, Departamentului de Justiţie să verifice dacă Rudolf Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, a respectat Foreign Agents Registration Act (FARA), având în vedere relatările recente din presă care sugerează că a “desfăşurat o serie de activităţi politice şi de relaţii publice în numele unor entităţi străine”.

Senatorii au citat, în scrisoarea lor, şi scrisoarea pe care Giuliani a trimis-o autorităţilor din România, fiind plătit de către firma de consultanţă Freeh International Solutions, condusă de fostul director al FBI Louis Freeh. “La cererea firmei, domnul Giuliani i-a scris preşedintelui României, criticând anchetele anticorupţie din ţară şi având o opinie care contravine celei a Departamentului de Stat al SUA”, spun senatorii democraţi.

Rudolph Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru a scrie scrisoarea către Iohannis

 

Politicienii mai arată în documentul transmis Departamentului de Justiţie că Giuliani a lucrat, din aprilie, în calitate de avocat al preşedintelui Trump, în dosarul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. De asemenea, mai spun că, de când nu mai este primar al oraşului New York, de la sfârşitul lunii decembrie 2001, Rudolf Giuliani a fost angajat ca avocat şi consilier strategic. El nu a depus niciodată actele FARA, potrivit Departamentului de Justiţie. Giuliani a spus în trecut că activităţile sale nu impun această cerinţă deoarece nu influenţează politica SUA.
Rudolf Giuliani consideră inutil demersul senatorilor americani, pentru că, susţine acesta, nu vor găsi nimic ilegal. Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze cererea senatorilor de a face o investigaţie.

 

Giuliani îi scrie lui Iohannis: „Protocoalele secrete şi excesele DNA: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor” (vezi reacţia lui George Maior şi declaraţiile lui Tudorel Toader despre Augustin Lazăr)

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER