Update articol:

Șeful Fed Jerome Powell și alți oficiali dețineau titluri pe care banca centrală le cumpăra în timpul pandemiei Covid (CNBC)

jerome powell
  • Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a ordonat o revizuire a regulilor de etică pentru banca centrală

  • CNBC a descoperit că Powell deținea obligațiuni municipale de același tip cu cele cumpărate de Fed în timpul pandemiei Covid-19

Trei oficiali ai Rezervei Federale (FED), inclusiv președintele Jerome Powell, dețineau active de același tip cu cele cumpărate chiar de Fed, a descoperit CNBC, pe fondul criticilor aduse oficialilor care dețin și tranzacționează valori mobiliare individuale.

Niciuna dintre aceste dețineri sau tranzacții nu păreau să încalce codul de conduită al Fed. Dar ridică întrebări suplimentare cu privire la politicile Fed de conflict de interese și la supravegherea oficialilor băncilor centrale.

Powell deținea obligațiuni municipale între 1,25 și 2,5 milioane de dolari în trusturi familiale asupra cărora se spune că nu are control.

Acestea erau doar o mică parte din totalul activelor sale raportate. În timp ce obligațiunile au fost achiziționate înainte de 2019, acestea au fost deținute în timp ce Fed a cumpărat anul trecut peste 5 miliarde de dolari în titluri municipale, inclusiv unul din statul Illinois cumpărat de fondul său familal în 2016.

Președintele Fed din Boston, Eric Rosengren, deținea fonduri de investiții imobiliare în valoare de între 151.000 și 800.000 de dolari, care dețineau valori mobiliare garantate cu ipoteci. El a realizat până la 37 de tranzacții separate în cele patru REITS, în timp ce Fed a cumpărat aproape 700 de miliarde de dolari în obligațiuni ipotecare.

Președintele Fed din Richmond, Thomas Barkin, a deținut obligațiuni corporative individuale între 1,35 milioane USD și 3 milioane USD achiziționate înainte de 2020. Acestea includ obligațiuni Pepsi, Home Depot și Eli Lilly. Fed a deschis anul trecut o facilitate de cumpărare de obligațiuni corporative și a cumpărat obligațiuni corporative de 46,5 miliarde de dolari.

Se pune întrebarea: Ar fi trebuit Fed să interzică funcționarilor să dețină, să cumpere și să vândă aceleași active pe care Fed le cumpăra anul trecut, când a extins dramatic tipurile de active pe care le-ar cumpăra ca răspuns la pandemie?

Codul propriu de conduită al Fed spune că oficialii „ar trebui să fie atenți pentru a evita orice tranzacții sau alte conduite care ar putea transmite chiar o apariție de conflict între interesele lor personale, interesele sistemului și interesul public”.

Ca răspuns la întrebările CNBC, un purtător de cuvânt al Fed a dat publicității joi o declarație în care spunea că Powell a ordonat săptămâna trecută o revizuire a regulilor de etică ale Fed referitoare la „deținerile și activitățile financiare admise pentru înalți oficiali ai Fed”.

Un purtător de cuvânt al Fed a declarat pentru CNBC că Powell nu a avut niciun cuvânt de spus cu privire la achizițiile individuale de obligațiuni municipale ale băncii centrale și nici un cuvânt de spus cu privire la investițiile în fondurile sale familiale. Un ofițer de etică al Fed a stabilit că participațiile nu încalcă regulile guvernamentale.

Barkin a refuzat să comenteze, dar nu pare să aibă niciun cuvânt de spus cu privire la obligațiunile corporative individuale achiziționate de Fed.

Rosengren a anunțat că își va vinde pozițiile individuale și va înceta să tranzacționeze cât timp va fi președinte. Președintele Fed Dallas, Robert Kaplan, care a tranzacționat activ acțiuni individuale de milioane de dolar, a mai spus că nu va mai tranzacționa și își va vinde pozițiile. Dar el a spus că tranzacțiile sale nu încalcă regulile de etică ale Fed.

Un purtător de cuvânt al lui Rosengren a declarat pentru CNBC că „s-a asigurat că tranzacțiile sale personale de economisire și investiții respectă ceea ce era permis în conformitate cu normele de etică ale Fed”.

Dar Dennis Kelleher, CEO al organizației non-profit Better Markets, a spus că dacă unele dintre aceste acțiuni ale Fed nu sunt împotriva regulilor, regulile trebuie schimbate.

„A crede că o astfel de tranzacționare este acceptabilă, deoarece se presupune că este permisă de politicile actuale ale Fed, evidențiază doar că politicile Fed sunt extrem de deficiente”, a declarat Kelleher pentru CNBC.

Deși tranzacțiile lui Rosengren și ale lui Kaplan nu au fost efectuate în așa-numita perioadă blackout, când oficialii Fed nu au voie să vorbească public despre politica monetară sau tranzacții, Kelleher a spus că în timpul unei crize ca anul trecut, „întregul an ar trebui să fie considerat o perioadă blackout”, deoarece oficialii Fed vorbesc constant și elaborează politici ca răspuns la evenimente în mișcare rapidă.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2021)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/10/2021)

Prelungire mandate membri Directorat, numire membru provizoriu CS

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Importanta utilizarii votului prin corespondenta AGA 28.10.2021

IAR SA Brasov (IARV) (21/10/2021)

Schimbare Componentei Consiliului de Administratie