Update articol:

WarnerMedia şi Discovery ar putea fuziona

WarnerMedia Sursa foto: facebook.com

Gigantul american din domeniul telecomunicaţiilor AT&T Inc se pregăteşte să se separe de operaţiunile sale din domeniul media, regrupate sub umbrela WarnerMedia, care ar urma să fuzioneze cu un alt gigant din domeniul media, grupul Discovery, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

Decizia este una surprinzătoare având în vedere că în urmă cu mai puţin de trei ani AT&T a cheltuit 85 de miliarde de dolari pentru a prelua grupul american de media Time Warner, principalul acţionar de la Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV.

O eventuală fuziune a WarnerMedia, proprietarul CNN şi HBO, cu grupul Discovery, care deţine printre altele lanţul Eurosport, ar putea da naştere unui gigant capabil să concureze cu furnizorii de servicii streaming Netflix şi Disney +, companii care au înregistrat o creştere explozivă a numărului de abonaţi la serviciile lor pe fondul izolării.

Discuţiile ar urma să evalueze afacerile media ale AT&T la peste 50 de miliarde de dolari, inclusiv datoriile, şi un acord de fuziune ar putea fi anunţat chiar luni, susţine Dow Jones, adăugând că noua companie ar urma să fie condusă de actualul director general de la Discovery, David Zaslav.

Sursele precizează însă că cele două companii negociază încă structura unei tranzacţii şi este posibil ca discuţiile să eşueze.

Fuziunea WarnerMedia şi Discovery scoate în evidenţă dificultăţile cu care se confruntă companiile de telecomunicaţii precum AT&T şi Verizon Communications Inc. cu operaţiunile lro din domeniul media. Prin divizia sa WarnerMedia , AT&T deţine CNN, HBO, Cartoon Network, TBS, TNT şi studiourile de film Warner Bros. La rândul său Discovery, susţinut de magantul televiziunii prin cablu John Malone, controlează reţele precum HGTV, Food Network, TLC şi Animal Planet.

Fostul grup de media Time Warner, rebotezat rebotezat WarnerMedia după preluarea de către AT&T Inc în 2018, controlează 46,5% din drepturile de vot la Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/09/2021)

Raport curent conform art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu