Update articol:

SIBS a cumpărat operațiunile Wirecard din România; Raiffeisen Bank a fost consultant financiar exclusiv

Raiffeisen Bank S.A. (“Raiffeisen”) a anunțat că a asistat în calitate de consultant financiar exclusiv al administratorului procedurii de insolvență a Wirecard Sales International Holding GmbH (“Wirecard”), în vânzarea Wirecard Romania S.A. (“Wirecard Romania”), procesator de plăți cu poziție de lider în România, către SIBS, furnizor de servicii de plată cu poziție de lider în Europa.

Detaliile tranzacției nu au fost făcute publice.

“Raiffeisen Bank ne-a sprijinit în structurarea și executia unui proces de vânzare foarte competitiv și accelerat care a condus la un rezultat pozitiv pentru toate părțile implicate: creditori, clienți, management și angajați”, a comentat Dr. jur.Michael Jaffé.

“Am consiliat cu succes vânzătorii Wirecard România în acest proces de vânzare foarte competitiv și accelerat, reușind în același timp să obținem cel mai bun rezultat pentru clientul nostru și creditorii săi. Acest lucru confirmă capacitățile și expertiza echipei noastre de investment banking de a executa mandate atât pe piața locală, cât și la nivel internațional”, a declarat George Mucibabici Jr., Head of Investment Banking din cadrul Raiffeisen Bank.

“Suntem încântați să devenim parte a SIBS, o companie cu un profil de business similar cu al nostru și cu o prezență puternică în mediul soluțiilor de plată de pe trei continente. Sunt sigur că, împreună, companiile noastre vor continua să aducă soluții de plată inovatoare pe piețele din România și din Europa și să fie un partener de încredere atât pentru companiile care ne-au acordat încrederea lor până acum, cât și pentru companii noi”, a declarat Utku Ogrendil, CEO Wirecard Romania.

Cu venituri de peste 15 milioane euro și peste 150 milioane de tranzacții procesate anual, Wirecard Romania (fosta Provus Group) este un important furnizor de servicii de plată electronice și servicii de cont pentru comercianți, precum și pentru toate băncile importante din Romania. De asemenea, compania lucreaza si cu clienti din alte piete precum Moldova, Serbia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia si Lituania. Compania deține o poziție dominantă pe piața românească de e-commerce și o poziție de lider pe piața serviciilor comerciale cu valoare adaugată (soluții de fidelizare și capabilități de marketing end-to-end).

SIBS este un furnizor integral de servicii de plată, cu o pozitie de lider în Portugalia și cu o amprentă semnificativă în țările cu economii în creștere din Europa, Asia și Africa. Compania oferă un spectru larg de solutii de la digital și comerț electronic la gestionarea rețelei de terminale ATM si POS, producerea și personalizarea cardurilor, servicii anti-fraudă și securitate cibernetică.

“Recunoașterea internațională a brandurilor Romcard și Supercard, portofoliul de clienți și servicii al grupului și creșterea potențială a pieței din România, împreună cu experiența SIBS și capacitatea de dezvoltare soluțiilor de plată inovative, vor rezulta cu siguranță într-o relație de succes și creștere de ambele părți”, a declarat CEO al SIBS, Madalena Cascais Tomé.

În iunie, Wirecard a declarat că a depus cerere de intrare în insolvență după ce a dezvăluit o gaură financiară de 2,1 miliarde de dolari în conturile sale, devenind primul membru al indicelui de acțiuni blue-chips din Germania –  DAX – care a eșuat, potrivit Reuters.

În România, fondul de pensii NN si SIF Transilvania au raportat investiții în acțiunile Wirecard.

NN Pensii: Decizia de a investi în Wirecard a respectat toate prevederile legale aplicabile în sectorul pensiilor private din România

Pierdere de 40 milioane lei, pentru SIF Transilvania la jumătatea anului; Deținerea la Wirecard a scăzut de la 6 milioane lei, la final de martie, la 300.000 lei; Impact major din decizia BRD de a nu distribui dividende

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)