Update articol:

SIF Oltenia a convocat AGA, pentru eliminarea pragului limită de deținere

SIF Oltenia (SIF5) a convocat acționarii, pe 25 martie, pentru liminarea pragului de deținere din statutul SIF5, respectiv corelarea actului constitutiv cu Legea fondurilor de investiții alternative, după cum au solicitat SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Întrucât există un conflict deschis între conducerea SIF5 și cea a SIF-urilor care au solicitat AGA, ordinea de zi conține propunerile celor două tabere cu privire la secretariatul ședinței și comisia de numărare a voturilor, astfel:

“1. Alegerea secretariatului de ședință:

a) Variantă conducere SIF Oltenia: format din 3 membri, respectiv dna. Cimpoeru Ana – Auditor intern, dl. Nedelcu Ion Eugen și dl. Păuna Ioan cu datele de identificare disponibile la sediul societății, domnul Păuna Ioan urmând să fie ales secretarul ședinței care va întocmi procesul – verbal al adunării. Persoanele propuse au calitatea de acționari ai SIF Oltenia SA; sau

b) Variantă acționari SIF Banat Crișana și SIF Muntenia: format din 2 membri, respectiv a acționarilor Marcel Gheorghe și Dub Bogdan Daniel, având datele de identificare disponibile la sediul societății, care vor verifica lista de prezență a acționarilor, voturile exprimate asupra punctelor aflate pe ordinea de zi a adunării, precum și îndeplinirea tuturor formalităților cerute de lege și de actul constitutiv al societății pentru ținerea adunării generale a acționarilor, dintre care dl. Marcel Gheorghe va întocmi procesul – verbal al adunării.

2. Variantă acționari SIF Banat Crișana și SIF Muntenia: Numirea notarului public Virgil Claudiu Făurar din cadrul Biroului Notar Public – SPN Doina Făurar din Craiova, județul Dolj, pentru supravegherea, pe cheltuiala societății, a operațiunilor efectuate de secretarii adunării, în conformitate cu dispozițiile art. 129 alin. (3) din Legea nr. 31/1990.

3. Alegerea comisiei de numărare a voturilor exprimate de acționari asupra punctelor aflate pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor compusă din: a) Variantă conducere SIF Oltenia: trei membri, respectiv dna. Popescu Florentina, dl. Patrichi Ion și dna. Țalea Mihaela, cu datele de identificare disponibile la sediul societății. Persoanele propuse au calitatea de acționari ai SIF Oltenia SA; sau b) Variantă acționari SIF Banat Crișana și SIF Muntenia: acționarii Marcel Gheorghe și Dub Bogdan Daniel, propuși ca secretari de ședință ai adunării, având datele complete de identificare disponibile la sediul societății.”

SIF Banat Crișana (SIF1) și SIF Muntenia (SIF4) au convocat, ele însele, acționarii pentru eliminarea pragului de deținere din statute și corelarea cu legea Fondurilor de Investiții Alternative (FIA), promulgată recent.

În decembrie, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, (legea FIA), care prevede inclusiv eliminarea pragului limită de deținere de 5% la SIF-uri.

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (03/04/2020)

Comunicat reducere activitate

MedLife S.A. (M) (03/04/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017 - Februarie 2020

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (03/04/2020)

Hotarari AGA O din 03.04.2020

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/04/2020)

Notificare privind numarul si tipul de investitori