Update articol:

SIF Transilvania a depus la ASF documentația pentru oferta de răscumpărare

SIF Transilvania a anunțat, astăzi, că depus la ASF documentația pentru oferta de răscumpărare, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Compania a arătat: „S.I.F. Transilvania informează acţionarii şi investitorii că, în implementarea art. 2 al Hotărârii A.G.E.A. nr. 1 din 6 martie 2019, intermediarul desemnat a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară, în vederea aprobării, documentul de ofertă publică de cumpărare a acţiunilor emise de S.I.F. Transilvania, întocmit în baza hotărârii A.G.E.A. din data de 6 martie 2019.”

Recent, Tribunalul Brașov a respins cererea formulată de acționarul Cucinschi Victoria de suspendare a programului de răscumpărare aprobat de acționarii SIF Transilvania (SIF3) pe 6 martie.

Pe 6 martie, acționarii SIF Transilvania au aprobat un program de răscumpărare de maxim 7,5% din acțiuni, în cadrul căruia va fi oferit, la schimb, pachetul majoritar deținut de societate la COMCM Constanța. 

Potrivit deciziei AGA, plata acţiunilor răscumpărate se va face  – din sursele prevăzute de lege, respectiv 32.842.800 acţiuni vor fi achitate în numerar, din rezervele disponibile (cu excepţia rezervelor legale) înscrise în ultimele situaţii financiare anuale aprobate şi pentru 131.057.200 acţiuni vor fi oferite la schimb valori mobiliare din portofoliul Societăţii.

Programul lăsa posibiliatatea de exit lui Constantin Frățilă, care a dus ani de zile lupte cu conducerea executivă a SIF3, acesta urmând să primească în schimbul celor aproximativ 5% din SIF3 pachetul majoritar de la COMCM.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor COMCM (CMCM), din 3 iunie, potrivit unui raport transmis BVB, care confirmă informațiile publicate anterior de financialintelligence.ro.