Update articol:

SUA sugerează Coreei de Sud să respingă produsele Huawei

Sursa Foto - Huawei Sursa Foto - Huawei

Guvernul american face lobby pe lângă Coreea de Sud să nu folosească produsele Huawei Technologies Co Ltd, a anunțat, joi, Chosun Ilbo, un ziar sud-coreean, pe fondul solicitării intense a Washingtonului către aliați să respingă bunurile companiei chineze de tehnologie.

Se pare că  un oficial al Departamentului de Stat din SUA a declarat într-o întâlnire recentă cu omologul său sud-coreean că LG Uplus Corp, care utilizează echipamente Huawei, „nu ar trebui să aibă posibilitatea să opereze în zone sensibile din Coreea de Sud”. Oficialul american a adăugat că Huawei trebuie să fie în cele din urmă eliminată din țară, dacă nu chiar imediat.

Washingtonul și-a presat aliații să nu folosească echipamente fabricate de Huawei din cauza îngrijorărilor că acestea ar putea fi folosite pentru spionaj sau atacuri cibernetice – o preocupare pe care Huawei o consideră neîntemeiată.

Campania anti-Huawei s-a intensificat săptămâna trecută, când președintele american Donald Trump a semnat un ordin care a interzis efectiv utilizarea echipamentelor Huawei în rețelele de telecomunicații din SUA, din motive de securitate națională. În plus, Departamentul de Comerț a limitat achizițiile firmei de tehnologie din SUA.

În timp ce Coreea de Sud este un aliat al SUA, China este cea mai mare piață de export. China a preluat aproape un sfert din exporturile totale din Coreea de Sud în primele patru luni ale acestui an, potrivit datelor guvernului Coreei de Sud.

Guvernul SUA a transmis în mod repetat mesajul către Ministerul Afacerilor Externe al Coreei de Sud, prin diferite canale diplomatice, potrivit cărora utilizarea produselor Huawei ar putea provoca probleme de securitate, conform  Chosun Ilbo, citând o sursă diplomatică din Seoul. Ambasada SUA din Seul nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe din Coreea de Sud nu a avut un comentariu imediat.

„LG Uplus nu a primit nicio declarație sau solicitare din partea Ministerului de Externe din Coreea de Sud sau a Statelor Unite cu privire la utilizarea echipamentelor Huawei”, a declarat oficialul LG Uplus.

 

Huawei declară că propriul său sistem de operare ar putea fi gata în acest an, dacă nu poate utiliza Google sau Microsoft

 

Panasonic suspendă unele transferuri de componente către Huawei pe fondul sancţiunilor SUA