Update articol:

Summit Geneva: Biden i-a spus lui Putin că este „întotdeauna mai bine să ne întâlnim față în față” (video) – actualizare

http://kremlin.ru/

Actualizare

Prima rundă a summitului preşedinţilor american şi rus, Joe Biden şi Vladimir Putin, s-a încheiat miercuri la Geneva după aproape două ore, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează agenţia TASS, citată de Reuters.

După o scurtă pauză, discuţiile s-au reluat într-un format cu prezenţa mai multor membri ai delegaţiilor.

 

……..

Consultările ruso-americane au început cu o întâlnire în format restrâns cu participarea ministrului rus de externe Sergei Lavrov și a secretarului de stat american Anthony Blinken.

 

 

Vladimir Putin: Domnule președinte! Aș dori să vă mulțumesc pentru inițiativa dvs. de a ne întâlni astăzi.

Știu că ați avut o călătorie lungă, multă muncă. Cu toate acestea, multe probleme  s-au acumulat în relațiile ruso-americane care necesită discuții la cel mai înalt nivel și sper că întâlnirea noastră va fi productivă.

J. Biden: Mulțumesc. Așa cum am spus mai înainte, orice întâlnire față în față este o întâlnire plină de satisfacții. Încercăm să stabilim unde avem probleme comune și la ce probleme putem lucra împreună. Și acolo unde avem dezacorduri, putem face totul pentru a putea discuta în mod rațional și previzibil aceste probleme – cele două mari puteri.

……………..

Președintele SUA Joe Biden a început întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin, spunând că este „întotdeauna mai bine să ne întâlnim față în față”, în timp ce cei doi au schimbat glume, potrivit Sputnink.

Statele Unite nu exclud niciun subiect posibil în timpul întâlnirii Biden-Putin, potrivit unui oficial de rang înalt de la Casa Albă citat de Fox News.

Cei doi lideri, care au sosit la Villa La Grange la câteva minute diferenţă, au fost întâmpinaţi de preşedintele elveţian Guy Parmelin, care le-a urat succes în cadrul unor discuţii care se anunţă a fi tensionate, scrie şi AFP.  Ei au apărut la intrarea împodobită cu steaguri americane, elveţiene şi ruseşti. Biden şi Putin şi-au strâns mâna şi apoi au intrat în vila unde urmează să aibă loc summitul.

Biden speră să stabilească un cadru „previzibil” și „rațional”, chiar dacă interesele rusești și americane sunt divergente. Președintele Rusiei speră că întâlnirea va fi „productivă”.

Avioanele forțelor aeriene elvețiene au escortat avionul lui Putin în timp ce se apropia de Geneva.

 

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza