Update articol:

Biden susține o conferință de presă după întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin: Agenda mea nu este împotriva Rusiei, este pentru poporul american (video) – live text

Biden SUA

Președintele Joe Biden organizează o conferință de presă în urma întâlnirii bilaterale cu președintele rus Vladimir Putin la Geneva, Elveția. Biden și Putin au organizat ședințe de presă separate, președintele rus vorbind mai întâi cu reporterii.

Programarea unor conferințe de presă separate a însemnat că nu a existat nimic din jovialitatea care a însoțit întâlnirea din 2018 la Helsinki între Putin și predecesorul lui Biden, Donald Trump, unde Putin i-a prezentat lui Trump o minge de fotbal. Nu a existat nici o masă comună, scrie Reuters.

 

Biden: Putin „știe că există consecințe” dacă există mai multe amestecuri electorale sau atacuri cibernetice

În urma întâlnirii sale cu președintele rus Vladimir Putin, președintele american Joe Biden a fost întrebat despre ce consecințe vor exista dacă vor exista alte amestecuri electorale sau alte atacuri de securitate cibernetică împotriva SUA.

Biden: Consecințele morții lui Navalny ar fi „devastatoare pentru Rusia”

Președintele Biden i-a spus lui Putin că, dacă liderul opoziției, Alexey Navalny, va muri, consecințele “ar fi devastatoare pentru Rusia”.

Noul Război Rece nu este în interesul SUA sau al Rusiei, spune Biden.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat reporterilor că agenda administrației sale este orientată către publicul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

“I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a oricui altcineva. Este pentru poporul american”, a remarcat Biden, adăugând că se concentrează pe combaterea COVID-19, reconstruirea economiei SUA și consolidarea legăturilor cu aliații.

Relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi Rusia trebuie să fie stabilă şi previzibilă, a mai declarat preşedintele american.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea avea încrederea poporului american dacă nu va vorbi pentru a apăra valorile democratice”, a mai spus Biden.

Biden: Am clarificat că vom răspunde acțiunilor care afectează interesele noastre vitale sau celor ale aliaților noștri.

Biden: Am discutat cu Putin măsuri pentru prevenirea reapariției terorii în Afganistan

Biden: Am discutat despre asigurarea faptului că Arctica a fost o zonă liberă

Biden: Avem o responsabilitate unică de a gestiona relațiile între două națiuni puternice, o relație stabilă și predictibilă și colaborare în interesele comune. Și unde avem diferențe i-am explicat lui Putin astfel încât să înțeleagă, de ce spun ceea ce spun și de ce fac ceea ce fac, și cum vom răspunde la unele amenințări asupra americanilor.

Biden: Drepturile omului vor fi întotdeauna pe masă. Apărarea drepturilor fundamentale și respectarea libertăților sunt parte din ADN-ul nostru. Cum aș putea fi eu președintele SUA să nu vorbesc despre violarea drepturilor omului? I-am spus că, spre deosebire de Rusia, noi nu primim drepturi de la guvern, noi le avem pentru că ne-am născut cu ele. I-am punctat că vom ridica problema lui Aleksei Navalnii, i-am spus foarte clar că vom continua să o facem, pentru că asta suntem.

Biden: I-am propus să avem un set de reguli de bază pe care să le respectăm

Biden: Toată politica externă este o „extensie a relațiilor personale”

Președintele Joe Biden și-a rezumat abordarea față de politica externă după întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin.

“Știu că politica externă este o mare abilitate, că într-un fel este un fel de cod secret”, a spus Biden, adăugând:  „Toată politica externă este o extensie logică a relațiilor personale. Este modul în care funcționează natura umană. Și înțelegeți, atunci când conduci o țară care nu respectă normele internaționale – și totuși ai nevoie ca aceste norme internaționale să fie cumva gestionate astfel încât să poţi participa la  beneficiile care decurg din asta – te doare ”.

Biden spune că el și Putin au fost de acord ca experţii să lucreze pentru a preîntâmpina atacuri cibernetice

Președintele Joe Biden i-a spus miercuri omologului său rus Vladimir Putin că anumite zone ale „infrastructurii critice” ar trebui să fie interzise pentru atacurile cibernetice.

Biden a spus că pentru 16 entități specifice care sunt definite ca infrastructură critică, inclusiv energia și apa, ambele părți ar trebui să fie de acord că sunt în afara limitelor pentru războiul cibernetic.

“Principiul este un lucru, trebuie să fie susținut de practică”, a spus Biden. „Țările responsabile trebuie să ia măsuri împotriva criminalilor care desfășoară activități de ransomware pe teritoriul lor.
Biden nu a spus cum a răspuns Putin, adăugând că ambele părți au fost de acord ca experţii să „lucreze la înțelegeri specifice despre ceea ce este în afara limitelor și să urmărească cazuri specifice”.

Biden a spus că i-a spus lui Putin că SUA are „o capacitate cibernetică semnificativă” și că va răspunde la alte atacuri cibernetice. “Știe asta. Nu știe exact ce este, dar știe că este semnificativ”, a spus Biden. „Dacă, de fapt, încalcă normele de bază, vom răspunde”.

 

Ce a fost în spatele limbajului corporal al preşedinţilor Biden şi Putin în timpul întâlnirii de la Geneva

 

Putin: Rusia și SUA poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume, fiind puteri nucleare (vezi documentul)

 

 

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)