Update articol:
CANDIDAT PENTRU CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE SIF OLTENIA

Tudor Ciurezu: Viitoarea conducere SIF Oltenia poate să nu facă nimic, și tot ar avea resurse pentru dezvoltare

*Ciurezu spune că, pe viitor, s-ar axa pe răscumpărări, în vedere reducerii capitalului social, și pe distribuirea de dividende moderate

Performanțele SIF Oltenia (SIF5) sunt, de departe, cele mai bune dintre cele cinci SIF-uri, spune fostul președinte SIF Oltenia Tudor Ciurezu, debarcat de la conducerea societății în AGA din 12 octombrie.

Ciurezu candidează, totuși, pentru un mandat de administrator, la AGA convocată pentru 29 octombrie, unde se va alege un nou Consiliu de Administrație, format din cinci membri. Financial Intelligence a transmis celor șapte candidați pentru CA solicitări să își prezinte intențiile, în eventualitatea obținerii unui mandat de administrator.

Tudor Ciurezu ne-a spus: “În ultimii 3-4 ani, am făcut o restructurare atât calitativă, cât și cantitativă, astfel încât portofoliul este unul lichid, peste 92% din deținerile societății sunt în companii listate. Top 10 dețineri reprezintă 83% din valoarea administrată.

Astfel, în societate intră dividende, venituri menite să creeze șansele pentru dezvoltare. Viitoarea conducere nu trebuie să facă nimic, și tot va avea venituri pentru dezvoltare.

Drept dovadă, în ultimele trei luni, nu s-a mișcat nicio acțiune, și, chiar și așa, SIF-ul este pe profit, va depăși 55 milioane lei, la finanlul lunii. În condițiile în care celelalte SIF-uri au pierderi.”

La finanlul lui septembrie, SIF Oltenia a afișat un câștig de 34,98 milioane lei, în timp ce SIF Banat Crișana a afișat un rezultat negativ de 42,42 milioane lei, SIF Moldova – o pierdere de 19,29 milioane lei, SIF Transilvania – o pierdere de 17,88 milioane lei, iar SIF Muntenia – o pierdere de 24,21 milioane lei.

Tudor Ciurezu a mai spus: “Din punct de vedere, al restructurării, nu ne comparăm cu nimeni. Avem mai puține societăți în portofoliu decât au ei în lichidare, mă refer la SIF Banat Crișana și SIF Muntenia.”

VEZI RAPORTUL Consiliului de Administraţie al S.I.F. Oltenia S.A. asupra Situaţiilor Financiare Consolidate încheiate la 31.12.2019.

Pentru viitor, aș aplica aceeași politică de restructurare calitativă, spune Ciurezu: „M-aș axa pe răscumpărări, nu în scopul fidelizării conducerii, ci al reducerii capitalului social, și pe plata de dividende rezonabile.

Încrederea acționarilor nu se poate realiza decât pe această cale – creșterea prețului acțiunii și plata de dividende. Consider, în continuare, că acțiunea SIF5 este manipulată.

În acest moment, compania este într-o situație foarte gravă prin faptul că, la AGA din 12 octombrie, au fost respinse situațiile financiare și plata de dividende. Acest lucru va genera un val de procese, având în vedere că unii acționari care au primit dividende au vândut, între timp deținerea. Nu știu cum se mai pot recupera aceste dividende. Marea masă a acționarilor – cuponarii, care nu au lucrat cu un SSIF, nu au primit dividendele. Însă suma dividendelor s-a plătit în mare parte, având în vedere că 30 de acționari dețin peste 50% din acțiunile societății.”

Pe 12 octombrie, acționarii SIF Oltenia au respins aprobarea Situațiilor financiare și repartizarea profitului net, descărcarea de gestiune a administratorilor. De asemenea, AGA a decis revocarea a patru administratori  – Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa și Nicolae Stoian- și încetarea mandatului de director general al lui Tudor Ciurezu.

SIF Banat Crișana și SIF Muntenia ceruseră reluarea AGA de bilanț SIF5, în contextul în care, în aprilie, o parte din acționari nu au fost primiți la ședința din sediul SIF Oltenia, fiind invocate motive pe fondul situației legate de pandemia coronavirus. Atunci, vicepreședintele SIF5 Cristian Bușu a prezidat o AGA cu acționarii din fața sediului, iar președintele Tudor Ciurezu o AGA cu cei din sediu, rezultând două rapoarte cu decizii contrare. Niciuna dintre decizii nu a fost înregistrată la Registrul Comerțului, fiind generate mai multe litigii. În cadrul acestora, plata dividendelor – conform deciziei AGA prezidate de Tudor Ciurezu – a fost suspendată de instanță.

BVBStiri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/05/2021)

Detalii conferinta telefonica_Raport trimestrial T1 2021

ALTUR S.A. (ALT) (06/05/2021)

Raport Anual 2020 versiunea in limba engleza

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/05/2021)

Modificarea calendarului financiar 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/05/2021)

Intrarea in programul de oprire planificata a Unitatii 2

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/05/2021)

Document de informare privind atribuirea de actiuni