Update articol:

Șapte candidați pentru Consiliul de Administrație SIF Oltenia

SIF Oltenia (SIF5) anunță că, până la data de 29.09.2020 orele 10:00, data limită prevăzută în Convocatorul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 29.10.2020 pentru depunerea dosarelor de candidatură pentru funcţia de administrator în Consiliul de Administraţie al S.I.F. Oltenia S.A., au fost înregistrate 7 candidaturi, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Candidații sunt: Tudor Ciurezu, actualul președinte al SIF Oltenia, Cioaca Sorin Iulian, de la SAI Muntenia Invest, Trifu Mihai, de la Biofarm S.A., Andrici Adrian, Administrator la PRO REAL ESTATE DEVELOPMENT SRL, Matei Codrin, de la CROSSPOINT REAL Estate S.A., Bușu Cristian, vicepreședinte SIF Oltenia, Stoian Nicolae, Administrator SIF Oltenia.

Recent, SIF Oltenia (SIF5) a schimbat convocatorul AGA din 29 octombrie, la cererea ASF, dar a păstrat votul cumulativ ca propunere a conducerii, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Anterior, ASF ceruse conducerii SIF Oltenia să elimine metoda votului cumulativ, prevăzută pentru alegerea a cinci administratori, pe motiv că nu a fost introdusă legal în convocator.

SIF Oltenia (SIF5) a convocat acționarii, pe 29 octombrie, pentru alegerea unui Consiliu de Administrație de cinci membri, după modificarea actului constitutiv.

Tribunalul Dolj a respins, in iunie, anularea deciziilor AGA SIF Oltenia din 9 mai 2019, care vizau și reducerea numărului de administratori, pe motiv că reclamanții – Voltinvest și Liviu Ungureanu – nu au calitate procesuală.

Acționarii SIF Oltenia (SIF5) au decis, pe 9 mai 2019, modificarea actului constitutiv, astfel încât să fie înființat un Comitet investițional, dar și să se reducă numărul administratorilor de la 7 la 5, propuneri făcute de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, care dețin împreună acțiuni reprezentând 5,00% din capitalul social al SIF Oltenia.

Articolul a fost actualizat dupa un raport erata al SIF Oltenia.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/10/2020)

Comunicat - Indicatori operationali-cheie T3 2020

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/10/2020)

Raport privind rezultatele operationale cheie 9 luni 2020

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/10/2020)

Disponibilitate raport trim 3 2020