Update articol:

UE are nevoie de o politică în domeniul energiei curate pentru a accelera investiţiile şi a-şi proteja industria

Uniunea Europeana, Piața unică digitală

Uniunea Europeană ar trebui să pună la punct anul următor un pachet de măsuri în domeniul energiei curate, pentru a accelera investiţiile de care este nevoie pentru reducerea emisiilor de carbon şi a-şi atinge obiectivele climatice pentru 2030, protejând în acelaşi timp competitivitatea industriei sale, arată un studiu publicat marţi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În toamna acestui an, Comisia Europeană a propus obiective de mediu mai ambiţioase, în ideea de a avansa blocul comunitar spre neutralitate climatică până în 2050 printr-o reducere a emisiilor cu 55% până în 2030. În prezent emisiile poluante din industrie sunt responsabile pentru 20% din emisiile totale ale UE.

“Optăm pentru o abordare duală, care implică introducerea unor tehnologii inovatoare pentru capacităţile industriale care au nevoie de re-investiţii şi în acelaşi timp permite activelor industriale cu procese tradiţionale să continue să opereze până când vor fi programate pentru înlocuire”, susţin cercetătorii de la Agora Energiewende şi Wuppertal Institute din Germania.

Potrivit experţilor, pentru a-şi atinge obiectivul privind reducerea cu 55% a emisiilor poluante, industriile care sunt incluse în schema de tranzacţionare a certificatelor de carbon ar trebui să îşi scadă emisiile cu 27% sau aproximativ 140 milioane tone de CO2 echivalent pe an. Acest lucru este posibil dacă politicile blocului comunitar vor sprijini tehnologiile inovatoare pentru reînnoirea capacităţilor de producţie, lucru de care este nevoie şi pentru a opri transferul capacităţilor peste hotare.

Cercetătorii au calculat că aproximativ 48% din capacităţile actuale de producţie pentru oţel, 53% pentru produse chimice şi 30% pentru producţia de ciment vor trebui să fie reînnoite până în 2030. Dacă aceste capacităţi vor fi înlocuite cu unele neutre din punct de vedere climatic, atunci vor fi eliminate 145 de milioane de tone de CO2.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare