Update articol:

Un investitor cere ASF reintroducerea la tranzacționare a SIF Oltenia și SIF Transilvania

Un investitor cere Autorității de Supraveghere Financiară reintroducerea la tranzacționare a SIF Oltenia și SIF Transilvania, spunând că nu este normal să fie oprite două companii lichide la bursă doar pentru neînțelegeri între anumiți acționari.

Astăzi dimineață, pe un grup de investitori, a apărut următorul mesaj pentru ASF:

“Draga ASF,

Va rugam sa permiteti revenirea la tranzactionare a SIF3 si SIF5, o sa decidem noi actionarii daca vindem sau cumparam, avem toate informatiile despre evenimentele care s-au intamplat si ne asumam riscul. Nu este normal sa fie oprite doua companii lichide la bursa doar pentru neintelegeri intre anumiti actionari.
La fel, daca se poate, sa faceti ceva cu companiile in insolventa, sa fie reintroduse la tranzactionare intr-o sectiune separata, investitorii sa poata vinde daca vor chiar si cu zero lei pentru a putea beneficia de deducere la impozit pe venit.
Ganditi-va si la micii investitori, nu dorim sa stam cu banii blocati si sa nu putem tranzactiona !

Reactia vine după ce ASF a suspendat acțiunile SIF3 și SIF5 de la tranzacționare, pentru cel mult zece zile fiecare, în urma unor scandaluri.

La SIF Oltenia, un grup de acționari nu au fost primiți la AGA de bilanț pentru că votaseră prin corespondență, printre care SIF Banat Crișana și SIF Muntenia. Aceștia au ținut o ședință paralelă, prezidată de vicepreședintele Cristian Bușu și au decis respingerea punctelor de pe ordinea de zi, dar și tragerea la răspundere a administratorilor, cu excepția lui Bușu.

În schimb, SIF Oltenia (SIF5) a transmis Bursei de Valori București un comunicat care arată că, la Adunarea generală, toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate – respectiv dividende de 52.214.914,30 lei (42,0639% din profitul net), descărcarea de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfasurată în exercițiul financiar al anului 2019 și bugetul 2020. Raportul SIF Oltenia arată că, la AGA, au fost prezenți, acționari cu dețineri de 46,095%.

La SIF Transilvania, un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB), semnat de Marius Moldovan și Crinel Andănuț (președintele CS), arată că membrii Consiliului de Supraveghere nu au fost primiți în sediul societății, unde s-au îndreptat după ce locul ținerii AGA din convocator- Hotelul ARO Palace- era închis.

În schimb, pe siteul SIF Transilvania a apărut un comunicat cu deciziile AGA, semnat de Mihai Fercală.

ASF a solicitat emitenților clarificarea acestor situații.

Registrul Comerțului nu a înregistrat până acum deciziile AGA SIF Oltenia (de la niciuna din cele două ședințe), trimițând speța la Tribunal. 

BVBStiri BVB

PREFAB SA (PREH) (19/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - semestrul II 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2021)

Raport curent privind importanta votului prin corespondenta AGA 27.01.2021

BERMAS S.A. (BRM) (19/01/2021)

Calendar financiar an 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2021)

Raport curent cf. art. 234 litera i) din Reg. 5/2018