Update articol:

Val de demisii în conducerea Romaero, după plecarea generalului Ștefan Dănilă din funcția de director general

Patru administratori ai Romaero și-au prezentat demisiile, după plecarea generalului Ștefan Dănilă din funcția de director general, la începutul acestui an, ultima demisie fiind cea a fostului președinte Alexandru Macoveiciuc.

Fost consultant politic în cadrul PNL şi PSD şi purtător de cuvânt al Ministerului Energiei în 2018, Alexandru-Costin Macoveiciuc ocupă în prezent funcţia de consilier de cabinet la Ministerul Energiei.

Pe 14 ianuarie,  generalul Ştefan Dănilă a predat mandatul de director executiv la Romaero, după ce fusese numit cu numai câteva zile înainte, din 29 decembrie 2021.

Tot atunci, au renunțat la mandat administratorii Luiza Ruse și Octavia Căruceriu Negre. La data respectivă, Alexandru Macoveiciuc a predat locul de președinte CA către Vasile Aurel Iancu, preluând temporar atribuții executive.

Demisia a fost înaintată și de administratorul Mircea Trifa, pe 17 ianuarie.

Pe 20 ianuarie, compania a anunțat numirea a trei administratori provizorii: Viorel Beleuzu, Costel Enache și Luiza Haschka. De asemenea, au fost convocați acționarii, pe 25 febrtuarie, pentru a alegerea a trei administratori provizorii.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Romaero a decis acordarea unui mandat de director general lui Misa Popic, cu o durată de patru luni, acesta putând „înceta oricând înainte de împlinirea termenului în cazul numirii unui Director General in condiţiile O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările si completările ulterioare”, conform unui document publicat, ieri, la BVB.

Din CA-ul Romaero mai fac parte Gabriel Techera, Misa Popic (actualul director general provizoriu) și Vasile Aurel Iancu (actualul președinte).

Generalul Ștefan Dănilă a propus privatizarea Romaero, ca o soluție pentru ieșirea companiei din impas, dar se pare că Ministerul Economiei, acționarul majoritar, nu a fost de acord cu acest lucru, ceea ce l-a făcut pe Ștefan Dănilă să renunțe la mandatul de director general.

Structura acționariatului Romaero este formată din Ministerul Economiei – 56,7 la sută, SIF Muntenia – 23,2 la sută, Fondul Proprietatea – 18,8 la sută.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/05/2022)

Nuclearelectrica si NuScale anunta amplasamentul primului reactor modular mic

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii perioada 16-20.05.2022