Update articol:

Wall Street continuă scaderea, pe fondul vânzărilor masive ale acțiunilor din tehnologie

Indicii principali de pe Wall Street și-au continuat scăderile vineri, Nasdaq fiind pe cea mai gravă cădere de două zile din luna martie, deoarece acțiunile de tehnologie au continuat să fie la vânzare, punând în umbră datele care arată o scădere mai pronunțată decât era de așteptat a ratei șomajului în august, potrivit Reuters.

Indicele Nasdaq, cu o pondere importantă în domeniul tehnologic, a pierdut peste 4%, iar S&P 500 a scăzut sub vârful său din februarie, deoarece indicii au pierdut teren pentru a doua zi consecutivă, după ce au atins maxime record de închidere, pe fondul stimulului economic istoric și al raliui acțiunilor companiilor de tehnologie.

Companiile Apple Inc, Microsoft Inc, Amazon.com Inc și Facebook Inc, care au scăzut între 4,5% și 5,9%, au ponderi mari în indici.

„Este doar echilibrarea poziției … nu este surprinzător, deoarece am văzut o creștere destul de mare în spațiul tehnologic în ultimele trei sau patru săptămâni”, a spus Jack Janasiewicz, strateg de portofoliu la Natixis Investment Managers.

Vineri, raportul privind ocuparea forței de muncă al Departamentului Muncii a arătat că rata șomajului a scăzut la 8,4% față de 10,2% în iulie, mai abrupt decât prognozele economiștilor de 9,8%. Cu toate acestea, salariile non-agricole au crescut mai puțin decât se aștepta luna trecută.

Datele au evidențiat o redresare neuniformă pe piața muncii, adăugând presiune asupra Casei Albe și a Congresului pentru a relua negocierile blocate cu privire la următorul pachet de ajutor în contextul coronavirus pentru a scoate economia din cea mai gravă recesiune de la Marea Depresiune.

Administratorii de fonduri au avertizat că scăderile de joi ar putea fi un semn că urmează două luni tubulente, în contetul în care investitorii instituționali se întorc din vacanțele de vară și se reorientează asupra potențialelor capcane economice.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/09/2020)

Aprobare Tribunal - fuziune prin absorbtie a companiilor de servicii energetice

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/09/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/09/2020)

Convocare AGOA - 23 (26) octombrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/09/2020)

Comunicat referitor la AGOA din 12.10.2020