Update articol:

ABA Prut-Bârlad anunţă încetarea relaţiilor contractuale cu directorul tehnic de la Exploatare Lucrări Hidrotehnice, Gabi Musteaţă, dar și cu ospătărița Simona Iancu

Relaţiile contractuale de muncă dintre Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad şi Gabi Musteaţă, director tehnic Exploatare Lucrări Hidrotehnice, au încetat conform prevederilor legale, după ce acesta şi-a exprimat dezacordul cu privire la numirea temporară pe postul de director tehnic – Exploatare Mentenanţă şi Investiţii, informează Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR), într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

“În urma refuzului repetat de a semna documentele de încadrare pe postul oferit de director tehnic, începând de astăzi, 9 februarie, domnul Musteaţă Gabi nu mai este angajat în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad. Relaţiile contractuale de muncă cu angajatorul au încetat conform prevederilor legale. În urma modificărilor de organigramă ale tuturor Administraţiilor Bazinale de Apă realizate în luna noiembrie 2020 şi aprobate de Consiliul de Conducere al ANAR, prin comasarea activităţilor de exploatare a lucrărilor hidrotehnice şi dezvoltarea investiţiilor, a rezultat, la nivelul fiecărei ABA, departamentul Exploatare Mentenanţă şi Investiţii. În acest context, domnului Musteaţă Gabi i s-a oferit postul de director tehnic – Exploatare Mentenanţă şi Investiţii, pe o perioadă determinată de 30 zile, conform prevederilor în vigoare. Până la data modificării organigramei, acesta a ocupat funcţia de director tehnic Exploatare Lucrări hidrotehnice (interimar)”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, singurul document pe care Gabi Musteaţă l-a semnat, dar cu obiecţii, a fost fişa de post.

“În perioada noiembrie 2020 – 16 decembrie 2020, domnul Musteaţă Gabi s-a aflat în concediu medical. La revenirea din concediul medical, i s-au prezentat documentele prin care era numit în funcţie, precum şi fişa de post, singura pe care a semnat-o, dar cu obiecţii. Aceleaşi documente i s-au înaintat din nou, cu adresă oficială, iar angajatul şi-a exprimat dezacordul cu privire la numirea temporară pe postul de director tehnic – Exploatare Mentenanţă şi Investiţii. Având în vedere că a refuzat în mod repetat semnarea actelor de numire în funcţia de director tehnic, la începutul lunii ianuarie, ABA Prut-Bârlad i-a propus unul dintre posturile vacante de inginer în diverse compartimente, conform pregătirii sale profesionale. Domnul Musteaţă a refuzat toate variantele propuse”, notează ANAR.

Pe de altă parte, instituţia menţionează că, în data de 4 februarie 2021, au fost încheiate şi relaţiile contractuale dintre ABA Prut-Bârlad şi Simona Iancu, aceasta prezentându-şi demisia.

Precizările reprezentanţilor de la “Apele Române” vin după ce, recent, în spaţiul public, a apărut un material realizat de Recorder.ro în care fostul director tehnic la ABA Prut-Bârlad Gabi Musteaţă a dezvăluit faptul că Simona Iancu, fostă chelneriţă, a fost angajată fără concurs pe un post de inginer, neavând deloc experienţă în gestionarea inundaţiilor.

Inginerului din reportajul Recorder, care s-a opus angajării unei ospătăriţe la ABA Prut-Bârlad, i s-a desfiinţat postul, rămânând fără loc de muncă

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022