Update articol:

Acționarii SIF Transilvania, convocați pentru eliminarea pragului limită de deținere

Acționarii SIF Transilvania (SIF3) au fost convocați, pe 29 iunie, la Adunarea Generală, pentru mai multe modificări la actul constitutiv, printre care eliminarea pragului limită de deținere de 5%.

 VEZI CONVOCATORUL

AGA a fost solicitată de un grup de acționari SIF Transilvania (SIF3), cu o deținere de 5,02%, apropiați de Constantin Frățilă.

Pe ordinea de zi se află și propunerea ca, în statut, să fie trecută o prevedere privind distribuirea a minim 40% din profit ca dividende, în fiecare an. 

De asemenea, propunerea este ca remunerațiile conducerii SIF3 să scadă.

Consiliul de Supraveghere a transmis, anterior, că AGEA din 11 mai, care a avut pe ordinea de zi propuneri legate de pragul de deținere, a fost viciată.

SIF Transilvania (SIF3) convocase acționarii, pe 11 mai, pentru o serie de modificări la actul constitutiv, printre care stabilirea unui prag maxim de deținere de 10%, la propunerea fostului Directorat, condus de Mihai Fercală. In schimb, un Grup de actionari propusese eliminarea pragului, dar această propunere nu s-a regasit intre subiectele dezbătute la AGA, conform unui raport postat de Mihai Fercală pe siteul emitentului.

În decembrie, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, (legea FIA), care prevede inclusiv eliminarea pragului limită de deținere de 5% la SIF-uri.

BVBStiri BVB