Update articol:

Agenţia Europeană a Medicamentului dă undă verde vaccinului împotriva Covid-19 Johnson & Johnson, al patrulea în UE

vaccinul Johnson & Johnson

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi autorizarea pentru folosire în Uniunea Europeană a vaccinului Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat al agenției. Serul se administrează într-o singură doză. 

Acesta devine astfel al patrulea vaccin – după vaccinurile Pfizer/BioNTechn, Moderna şi AstraZeneca – care obţine undă verde în Europa.

Potrivit unor studii, acest vaccin ar antrena puţine efecte secundare şi are avantajjul că a fost conceput după apariţia unor noi variante ale noului coronavirus.

Comitetul pentru medicină umană din cadrul EMA a stabilit, pe baza documentației puse la dispoziție de producător, că vaccinul îndeplinește condițiile de eficiență, siguranță și calitate.

Pe baza aprobării EMA, Comisia Europeană va emite autorizarea de punere condiționată pe piață a vaccinului, urmând să înceapă campaniile de vaccinare și cu acest ser.

Comisia Europeană a precontractat 400 de milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson.

Testele clinice făcute pe 44.000 de voluntari din SUA, Africa de Sud și America Latină au arătat că vaccinul are o eficiență de 67%.

Efectele adverse sunt în general slabe sau medii și dispar de obicei în două zile: durere la locul injecției, dureri de cap, oboseală, dureri musculare, amețeală.

Vaccinul Johnson&Johnson este un vaccin cu vector viral, potrivit paginii Comisiei Europene.

Acest tip de vaccin utilizează un virus diferit, inofensiv, pentru a transmite „instrucțiunile” virusului care cauzează COVID-19. Urmându-le, celulele corpului vor produce o proteină care este specifică virusului care cauzează COVID-19.

Sistemul imunitar va ști că această proteină unică nu ar trebui să fie prezentă în organism și va reacționa producând mijloace naturale de apărare împotriva infectării cu COVID-19.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna, care stochează instrucțiunile în ARN monocatenar, vaccinul Johnson & Johnson folosește ADN dublu catenar, potrivit New York Times.

Cum funcționează vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (25/01/2022)

Initierea primei etape a programului de rascumparare actiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (25/01/2022)

Initiere program de rascumparare actiuni proprii

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/01/2022)

Hotarare civila referitor divizare Promateris S.A.

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/01/2022)

Document informare - alocare actiuni