Update articol:

Cum funcționează vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză

vaccinul Johnson & Johnson

Vaccinul Johnson & Johnson, aflat în curs de aprobare la nivel european, este un vaccin cu vector viral, potrivit paginii Comisiei Europene.

Acest tip de vaccin utilizează un virus diferit, inofensiv, pentru a transmite „instrucțiunile” virusului care cauzează COVID-19. Urmându-le, celulele corpului vor produce o proteină care este specifică virusului care cauzează COVID-19.

Sistemul imunitar va ști că această proteină unică nu ar trebui să fie prezentă în organism și va reacționa producând mijloace naturale de apărare împotriva infectării cu COVID-19.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna, care stochează instrucțiunile în ARN monocatenar, vaccinul Johnson & Johnson folosește ADN dublu catenar, potrivit New York Times.

Vaccinul Johnson & Johnson este administrat într-o singură doză, spre deosebire de vaccinurile cu două doze de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Cercetătorii nu știu încă cât timp ar putea dura protecția vaccinului. Este posibil ca numărul anticorpilor și celulelor T ucigașe să scadă în lunile de după vaccinare. Dar sistemul imunitar conține, de asemenea, celule speciale numite celule B de memorie și celule T de memorie care ar putea păstra informații despre coronavirus timp de ani sau chiar decenii, mai arată New York Times.

*Vaccinul Johnson & Johnson ar putea ajunge în România în aprilie

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021