Update articol:

Ajutoare de stat de 98 milioane de lei, acordate de MFP

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a semnat 5 acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014).

Potrivit MFP, beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanțare sunt:
– PET STAR RECYCLING SRL – proiectul vizează investiția de tip greenfield pentru producția de granule și fulgi din reciclarea deșeurilor PET pentru fabricarea flacoanelor PET, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,5 milioane de lei. 
– VARTA MICROBATTERY SRL – Proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție pentru acumulatori și baterii pentru aparate auditive ce vor fi obținute prin noi tehnologii de fabricație, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei.
– PRESIDENT PREMIUM MEDCENTER SRL – Proiectul vizează înființarea unui spital de recuperare medicală (neurologică și ortopedică) prin realizarea unei construcții și achiziționarea de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 15,6 milioane de lei.
– GMB ROMÂNIA AUTO INDUSTRY S.R.L. – Proiectul vizează înființarea unei noi unități de producție pentru componente de motor automobile (pompă de apă si corp valvă), prin realizarea unei construcții și achiziționarea de instalații tehnice și echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,9 milioane de lei.
– OIL SERVICES LIMITED EASTERN EUROPE S.R.L.- Proiectul vizează înființarea unui nou amplasament de producție pentru fabricarea de piese metalice și subansamble componente din metal pentru utilaje utilizate în industria extractivă petrolieră, iar. valoarea ajutorului de stat aprobat este de 7,67 milioane de lei.

Proiectele aprobate vor crea 354 noi locuri de muncă, au o valoare totală de peste 230 milioane de lei, iar ajutorul de stat pentru finanțarea acestora este de 98 milioane de lei, mai arată MFP. Aceste proiecte vor contribui cu 103,3 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

” Am reușit să semnăm în mai puțin de patru luni 19 proiecte de investiții, cu o valoare totală de aproximativ 2,6 miliarde lei. Este o premieră din 2014 de la deschiderea schemei de ajutor de stat. Ajutorul de stat acordat de Guvernul României pentru cele 19 investiții este importantă – 948 milioane lei. Toate aceste investiții aduc valoare adăugată economiei românești, dar și beneficii sociale importante prin crearea a peste 3.500 de locuri de muncă. Vom continua să încurajăm mediul economic din România și anul viitor prin alocarea de sume importante de ajutor de stat”, a declarat dl. Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Bugetul total în 2018 alocat schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.807/2014 a depășit 1,6 miliarde de lei.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda