Update articol:

Alstom semneaza cel mai mare contract de pana acum din Australia de Vest, in orasul Perth

Alstom a semnat un contract cu Agenția de Transport Public a Australiei de Vest (PTA), pentru fabricarea și întreținerea noii generații de trenuri din seria C, destinate rețelei feroviare a orașului Perth.

Potrivit contractului, a cărui valoare este de aproximativ 800 milioane de euro (1,3 miliarde de dolari australieni), compania Alstom va fi responsabilă cu proiectarea, aprovizionarea cu materiale și materii prime, fabricarea, testarea și punerea în funcțiune a unui număr de 41 de trenuri electrice cu câte 6 vagoane (EMU) și două trenuri diesel cu câte 3 vagoane (DMU), contractul incluzând 50% contribuție locală, întreținerea trenurilor EMU pe o perioadă de 20 de ani, precum și servicii de suport pentru întreținerea trenurilor DMU, arata un comunicat.

Trenurile vor fi realizate la unitatea de asamblare din Bellevue, aparținând PTA, și vor fi livrate în decursul a 7 ani, începând din 2022. Contractul include opțiuni pentru încă 30 de trenuri EMU și alte două opțiuni pentru 5 + 5 ani de întreținere.

„Proiectul METRONET oferă Australiei de Vest ocazia unică de a gestiona dezvoltarea preconizată pentru viitor a orașului Perth, prin relansarea producției feroviare, prin crearea de locuri de muncă, prin investiții în infrastructură și sprijinirea lanțurilor locale de producție și aprovizionare,” a declarat Ling Fang, Prim Vicepreședinte Asia Pacific la Alstom. „Ne bucurăm foarte mult de atribuirea acestui contract și suntem gata să colaborăm cu Statul Australia de Vest în concretizarea acestui proiect important.”

Ca rezultat al acestui proiect, Australia de Vest va beneficia de cele mai moderne tehnologii și procedee de fabricație din industria feroviară. Alstom va asigura programe de pregătire și dezvoltare a competențelor profesionale în regim intens, prin parteneriate dedicate, încheiate cu sistemul local de învățământ tehnic și cu organizații de pregătire profesională, creând o nouă generație de profesioniști în domeniul producției feroviare. Proiectul va crea peste 120 de noi locuri de muncă pentru Australia de Vest, din care 15% vor fi ocupate de ucenici și muncitori aborigeni.

Alstom va oferi o soluție inovatoare, complet integrată, de material rulant și întreținere, bazată pe platforma X’Trapolis, a cărei eficiență a fost deja demonstrată în practică. Trenurile din seria C asigură o mai mare capacitate în privința numărului de pasageri transportați, precum și un confort sporit, beneficiind de soluții avansate, cu rezultate dovedite, în ceea ce privește performanța și fiabilitatea, dar și siguranța deplină. Trenurile vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic și concepute să se adapteze la viitoarele modernizări care vor avea loc pe parcursul duratei lor de funcționare. Aceste trenuri au o capacitate de circa 1200 de pasageri și sunt prevăzute cu trei uși duble per vagon, pentru un flux îmbunătățit al pasagerilor.

Întreținerea trenurilor din seria C se a face în depoul Nowergup al PTA, unde se vor utiliza soluțiile inovatoare de mentenanță predictivă din gama HealthHub™, oferite de compania Alstom, pentru a optimiza performanța și fiabilitatea trenurilor pe toată durata de viață a acestora.

Acest contract consolidează și mai mult poziția Alstom de furnizor de top în domeniul tehnologiilor, sistemelor și infrastructurii feroviare pentru piața australiană.

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (06/08/2020)

Informare solutie dosare nr. 3328/118/2020 si nr. 3330/118/2020

DAFORA SA (DAFR) (06/08/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 sem.I 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/08/2020)

Resincronizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National

VES SA (VESY) (05/08/2020)

Hotarari AGA E 04.08.2020