Update articol:

Ambasadei Chinei în România, despre legislaţia 5g: Denigrarea companiilor chineze pe baza unor dubii subiective și informații false este fie complet iresponsabilă, fie cu interesele personale în spate

china Yuanul chinez
  • Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la afirmațiile legate de legislația 5G

 

Recent, anumite persoane de la partide politice române au făcut afirmații în public precum legislația 5G a României vizează excluderea întreprinderilor chineze precum Huawei și au făcut comentarii negative bazând-se pe dezinformări asupra întreprinderilor relevante. Cum comentează Ambasada Chinei în România acest aspect?

Dezbateri în Parlament la proiectul de lege 5G (live text si video)

 

Răspuns: Afirmațiile relevante deteriorează interesele companiilor chineze prin discriminări, ceea determină posibilitatea companiilor chineze de a se bucura sau nu de un mediu de afaceri echitabil, drept, deschis și transparent.

Suntem extrem de preocupați de aceste afirmații. În calitate de politician, ar trebui să vorbească într-un mod responsabil bazat pe fapte și să ia în considerare pe deplin consecința și impactul determinat.

Denigrarea companiilor chineze pe baza unor dubii subiective și informații false este fie complet iresponsabilă, fie cu interesele personale în spate.

Companiile chineze precum Huawei au un istoric bun de securitate și timp de decenii nu au existat incidente de securitate cibernetică. Unele țări abuzează de conceptul de securitate națională, se angajează în manipularea politică a implementării rețelei 5G și își intimidează deschis aliații pentru a exclude companiile chineze. Acesta este un act de bullying fără scrupule.

Fiind un stat suveran, acesta ar trebui să facă o alegere obiectivă și corectă în mod independent.

În timp ce UE promovează realizarea „suveranității digitale”, unele persoane din România, țară membră a UE, speculează că România trebuie să adopte legislația 5G
pentru a pune în aplicare memorandumul de 5G semnat cu alte țări. Mă întreb, suveranitatea cărei țari, acești oameni totuși vor să protejeze?

Esența spirituală a statului de drept este echitatea și dreptatea. Excluderea anumitor țări și întreprinderi sub formă de legislație încalcă în mod evident principiile economiei de piață și ale concurenței libere, contravine regulilor OMC și principiilor UE de concurență loială și subminează grav mediul de afaceri orientat spre piață liberă, repectarea statului de drept și internaționalizare. Principalele țări din UE mențin o poziție prudentă în ceea ce privește legislația 5G. Unii oameni au susținut în mod deschis că legislația 5G a României are drept scop excludarea companiilor chineze, demonstrând pe deplin disprețuirea față de principiile de legislație și
batjocorirea spiritului statului de drept.

Credem că orice țară, care respectă într-adevăr statul de drept și urmărește economia de piață, nu va introduce legi de discriminare împotriva anumitor țări.

În cei aproape 20 de ani de când Huawei a intrat pe piața românească, a respectat cu strictețe legile locale, a sporit competitivitatea și vitalitatea pieței românești și a îmbunătățit considerabil starea infrastructurii de comunicații din România. Excluderea Huawei, va aduce României pierderi uriașe în ceea ce privește avantajele tehnologice, locurile de muncă și veniturile fiscale și va afecta în cele din urmă interesele fundamentale ale românilor. Mă îndoiesc de intenția celor care pledează
pentru excluderea Huawei, dacă au luat în considerare într-adevăr interesele țării și ale poporului român, în numele cui vorbesc și acționează.

Prietenia tradițională dintre China și România cunoaște o istorie îndelungată. Dezvoltarea relațiilor de cooperare și prietenie bazate pe respectul reciproc și beneficiul mutual servește intereselor fundamentale ale celor două țări și îndeplinește așteptările imperioase ale celor două popoare. Poporul are discernământ. Aș sfătui pe anumiți oameni să recunoască tendința generală a cooperării globale și a opiniei publice în creștere și să depună mai multe eforturi pentru a spori prietenia, a promova cooperarea și a îmbunătăți bunăstarea oamenilor.

Pavel Popescu, după adoptarea în Comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor a proiectului de lege 5G: “O zi istorică pentru România”

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (23/05/2024)

Autorizarea modificarilor intervenite in Actul Constitutiv

AAGES S.A. (AAG) (23/05/2024)

Finalizarea negocierilor pentru achizitia firmei Electroterm Srl

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/05/2024)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat