Update articol:

BERD a sprijinit emisiunea de eurobonduri verzi a dezvoltatorului de parcuri industriale şi logistice CTP

BERD
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat miercuri că a investit 42,5 milioane de euro în emisiunea de eurobonduri verzi, în valoare de 500 milioane de euro, demarată de dezvoltatorul olandez de parcuri industriale şi logistice CTP NV, prezent şi pe piaţa din România, informează un comunicat de presă.

CTP NV – care a raportat o creştere de 73% a profitului anual în primul trimestru din 2021, la 98,5 milioane de euro – a achiziţionat anul trecut clădiri situate pe o suprafaţă de 95.000 metri pătraţi de la firma australiană Cromwell Property Group, cea mai mare tranzacţie pe piaţa de logistică din România, în 2020.

Sumele rezultate de pe urma emisiunii de eurobonduri verzi vor fi utilizate de CTP NV pentru a finanţa dezvoltarea şi achiziţia de parcuri industriale sustenabile în Ungaria, Polonia, România, Serbia şi Slovacia. De asemenea, CTP s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, ceea ce va influenţa în mod direct operaţiunile şi activităţile de dezvoltare în cele cinci ţări.

În plus, şi împreună cu sprijinul BERD, dezvoltatorul de parcuri industriale şi logistice CTP urmează să îmbunătăţească accesul la programe de pregătire şi oportunităţi de angajare pentru tineri. CTP va introduce un program de pregătire acreditat la nivel naţional, implementat în parteneriat cu liceele tehnice sau vocaţionale. După un program pilot de succes în România schema urmează să fie lansată şi în alte ţări.

“Extinderea dezvoltării de spaţii industriale verzi este o prioritate pentru BERD. Suntem mândri să sprijinim planurile de expansiune ale partenerului nostru CTP, să îl ajutăm să reducă decalajele de competenţe sectoriale, să crească oportunităţile privind angajarea tinerilor şi să îşi atingă obiectivele climatice ambiţioase “, a declarat directorul BERD, Vlaho Kojakovic.

La rândul său, directorul de finanţare şi relaţii cu investitorii de la CTP, Jan-Evert Post, a susţinut că cooperarea cu BERD este una reciproc avantajoasă. “În primul rând, implicarea BERD în emisiunea de obligaţiuni a CTP contribuie la obiectivele de dezvoltare economică şi sociale ale BERD pentru regiune, iar sumele rezultate de pe urma obligaţiunilor verzi vor sprijini activităţile de dezvoltare ale CTP. În al doilea rând, prin această cooperare cu BERD, CTP îşi extinde activităţile în comunitatea locală, îmbunătăţind educaţia în regiunile în care operăm”, a precizat directorul de finanţare şi relaţii cu investitorii de la CTP.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l