Update articol:

Putin: Rusia și SUA poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume, fiind puteri nucleare (vezi documentul)

http://kremlin.ru/

Rusia și SUA sunt de acord că este responsabilitatea lor specială să asigure stabilitatea strategică globală, fiind puteri nucleare, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Statele Unite și Federația Rusă poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume, provenind din faptul că acestea sunt cele două mari superputeri nucleare în ceea ce privește focoasele nucleare, vehiculele de reîncărcare și mijloacele de livrare, precum și calitatea şi noutatea armelor”, a spus Putin, vorbind reporterilor în urma summitului său cu Biden de astăzi.

Putin și Biden au semnat o declarație comună cu privire la importanța păstrării stabilității strategice, după summitul lor.

„Observăm că Statele Unite și Rusia au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabile să facă progrese în obiectivele noastre comune de a asigura predictibilitatea în sfera strategică, reducând riscul conflictelor armate și amenințarea războiul nuclear “, se spune în declarația publicată pe site-ul oficial al Kremlinului. “Recenta prelungire a noului tratat START exemplifică angajamentul nostru față de controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie niciodată purtat”, se precizează în declaraţie.

„În concordanță cu aceste obiective, Statele Unite și Rusia se vor lansa împreună într-un dialog bilateral integrat de stabilitate strategică în viitorul apropiat, care va fi deliberat și robust. Prin acest dialog, încercăm să punem bazele pentru viitoarele măsuri de control al armelor și reducerea riscurilor “, se încheie declarația.

Declarația comună prezidențială SUA – Rusia privind stabilitatea strategică

Noi, președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, observăm că Statele Unite și Rusia au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabile să facă progrese în ceea ce privește obiectivele noastre comune de asigurarea a predictibilităţii în sfera strategică, reducând riscul conflictelor armate și amenințarea cu războiul nuclear.

Recenta prelungire a noului tratat START exemplifică angajamentul nostru față de controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie niciodată purtat. În conformitate cu aceste obiective, Statele Unite și Rusia se vor lansa împreună într-un dialog bilateral integrat de stabilitate strategică în viitorul apropiat, care va fi deliberat și robust. Prin acest dialog, încercăm să punem bazele pentru viitoarele măsuri de control al armelor și de reducere a riscurilor.

 

 

 

Președintele Vladimir Putin susține o conferință de presă după summitul cu Biden la Geneva -live text

 

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica