Update articol:

Bogdan Badea: Listarea Hidroelectrica este pe hold, pe fondul pandemiei și al legii care interzice vânzarea participațiilor de stat

Listarea Hidroelectrica este pe hold, pe fondul pandemiei și al legii care interzice vânzarea participațiilor de stat, a spus Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, la conferința Focus Energetic.

Domnia sa a spus: “Pe listare, am făcut o pregătire intensă în ultimii ani de zile.

Am selectat consultantul juridic internațional, am reușit să semnăm contractul cu equity adviser, care va fi consultantul nostru inclusiv cu consorțiul de listare, pe care urma să îl selectăm. Din punct de vedere intern, făcusem toate pregătirile. Ne doream să ne listăm până la finalul anului. Odată cu apariția pandemiei și legea din Parlament (n.n. de interzicere a vânzării participațiilor de stat), suntem pe hold, așteptăm să se clarifice legislația. Noi suntem pregatiti din punct de vedere tehnic“.

Calendarul listării Hidroelectrica la bursa este influențat de mai multe aspecte, unele determinate de contextul pieței globale, altele de activitățile care se decid la nivel politic, inclusiv în Parlament și în partea executivă, a spus Dan Drăgan, secretar de stat Ministerul Economiei, la Conferința Focus Energetic.

Parlamentarii au votat, recent, o lege prin care se interzice, pentru o  perioadă de doi ani, înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută.   

Dispoziţiile Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică sunt constituţionale în raport cu criticile formulate de PNL, potrivit Curţii Constituţionale.

 

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (27/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/10/2020)

Tranzactie cu parti afiliate

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/10/2020)

Comunicat informare investitori - versiunea in limba engleza