Update articol:

Claudiu Dolot, preşedintele ANPC, numit în conducerea CSALB

Claudiu Dolot, preşedintele ANPC, a fost numit în conducerea CSALB (Colegiul de Coordonare), în locul Valentinei Veronica Mitran Piticu.

 

Astfel, Claudiu Dolot este persoana desemnată de ANPC pentru a fi membru în conducerea CSALB, în condiţiile în care Valentina Veronica Mitran Piticu a fost eliberată recent din funcţia de vicepreşedinte ANPC, fiind înlocuită cu Mihai Culeafă.

Alături de Claudiu Dolot, în Colegiul de Coordonare CSALB mai sunt: Luminiţa Malanciuc din partea Asociaţiei Române a Bancilor (ARB), Alexandru Păunescu -preşedinte al Colegiului de Coordonare CSALB (din partea BNR), Simona Vâlceanu -avocat.

CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Conducerea generală a CSALB  este asigurată de Colegiul de coordonare.

Colegiul de Coordonare este format din 5 membri desemnaţi, câte unul, de către:
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Asociaţia Română a
Băncilor, Banca Naţională a României şi asociaţiile de consumatori care
îndeplinesc condiţiile prevăzute în art. 32 sau în art. 33 din Ordonanţa Guvernului
nr. 21/1992, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi un
membru independent ales de către cei 4 membri desemnaţi.

De ani de zile, locul dedicat asociațiilor de consumatori în cadrul conducerii Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) este liber, în condițiile în care Asociațiile nu au reușit să se pună de acord pentru desemnarea unei singure persoane pentru această poziție.

Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 19 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță.

 

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti