Update articol:

Coca‑Cola HBC va lansa Costa Coffee pe mai multe piețe în 2020

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat joi că în cursul anului următor va lansa produse marca Costa Coffee pe mai mult pieţe, inclusiv în România, după ce în 2018 grupul american Coca-Cola Co a cumpărat lanţul de cafenele osta Coffee, în urma unei tranzacţii de 5,1 miliarde dolari, informează un comunicat de presă al companiei.

Coca‑Cola HBC intenționează să lanseze Costa Coffee în cel puțin 10 dintre cele 28 de piețe unde este prezentă, incluzând România, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Polonia, Rusia și Elveția. Lansarea se va adresa unei categorii variate de consumatori și de clienți, precum și nevoilor acestora de consum, într-o multitudine de canale comerciale, în concordana cu viziunea Coca‑Cola HBC de a fi partenerul pentru bauturi 24/7.

„Este o veste fantastică, care ne va ajuta să construim o valoare certa pentru clienții noștri și pentru noi în cadrul parteneriatelor noastre. Includerea unui brand atât de puternic, așa cum este Costa Coffee, în portofoliul nostru ne va permite să abordăm mai multe ocazii de consum, să ne consolidăm parteneriatele cu clienții pe toate canalele și să ne întărim abilitatea de a adresa fiecare moment de-a lungul unei zile în care există ocazii de consum. Infrastructura noastră bine pusă la punct, alături de procesele și capabilitățile noastre în categoria cafelei ne permit să lansăm în forță această oportunitate excelentă”,  a spus Zoran Bogdanovic, CEO al Grupului Coca‑Cola HBC.

Cafeaua este una dintre cele mai ofertante și profitabile surse de venit și profituri din sectorul băuturilor. Este o categorie de miliarde de euro în cele 28 de țări în care operează Coca‑Cola HBC și este prognozat să aibă un ritm anual de creștere de 4%. 

Compania Coca‑Cola a achiziționat Costa Coffee în ianuarie 2019 și a accelerat consolidarea business-ului, concentrându-se pe expansiunea în zona de vending și produse ready-to-drink. 

„Suntem extrem de încântați să devenim parteneri cu Coca‑Cola HBC și să oferim astfel o cafea excelentă și mai multor consumatori. Acest nou acord este un alt exemplu care arată cum Costa Coffee sprijină Coca‑Cola în demersul său de a deveni o companie de băuturi pentru toți”, a declarat Jennifer Mann, președinte Global Ventures a Companiei Coca‑Cola.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014