Update articol:

Consiliul Concurenţei analizează preluarea companiilor Glass Container de către Vetropack Austria Holding AG

Logo Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Vetropack Austria Holding AG intenţionează să preia Glass Container Company S.A. şi Glass Container Prim S.A. din Republica Moldova și filialele acestora.
Vetropack Austria este membră a grupului Vetropack, ce are ca principal obiect de activitate fabricarea ambalajelor din sticlă pentru industria alimentară şi a băuturilor, potrivit unui comunicat de presă.

Grupul Vetropack activează pe segmentul proiectării, producerii şi livrării de ambalaje din sticlă, precum şi pe segmentul serviciilor de consultanţă şi asistenţă în domeniul analizei ambalajelor, îmbuteliere, condiţionare, tehnologie de închidere, rafinament decorativ şi etichetare.

Firmele Glass Container Company și Glass Container Prim din Republica Moldova sunt active în domeniul fabricării şi vânzării de soluţii de ambalare din sticlă.

În urma acestei tranzacții, Grupul Vetropack va achiziţiona indirect și cele două filiale româneşti Glass Container Company-SP S.R.L. și Glass Container Prim-SP S.R.L, precum și filiala din Republica Moldova, GCPrim – Glass Container Prim Plus S.R.L.

Activitatea principală a filialelor românești este reprezentată de vânzarea ambalajelor din sticlă produse de companiile din Republica Moldova.
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/03/2021)

Raport subscrieri majorare capital

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (01/03/2021)

Venituri nete din alocarea capacitatii de interconexiune transfrontaliera - 2020

PROMATERIS S.A. (PPL) (01/03/2021)

Grupul Promateris incheie anul 2020 cu crestere de 39%

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (01/03/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 22 - 26 februarie 2021

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 22.02-26.02.2021