Update articol:

Parlamentul turc a adoptat o lege privind punerea în libertate a unor deţinuţi

Turcia Sursa foto: pixabay.com/photos/turkey-flag-istanbul-2160152

Parlamentul Turciei a adoptat luni seară o lege aprobând eliberarea a zeci de mii de deţinuţi pentru a încerca să deblocheze un univers carceral ameninţat de pandemia de COVID-19, notează AFP, potrivit Agerpres.

“Proiectul a devenit lege la scurt timp după ce a fost adoptat”, a anunţat legislativul pe contul său oficial de Twitter.

Organizaţii neguvernamentale pentru apărarea drepturilor omului, Human Rights Watch şi Amnesty International, au criticat textul care exclude eliberarea deţinuţilor condamnaţi în baza unor controversate legi antiteroriste.

Aceste ONG-uri au condamnat, de asemenea, excluderea din această măsură a numeroşi jurnalişti, opozanţi politici şi avocaţi care se află în arest preventiv şi încă nu au fost judecaţi.

Organizaţiile au subliniat că este vorba despre persoane încarcerate care aşteaptă o dată pentru începerea procesului lor, altele care sunt în aşteptarea punerii oficiale sub acuzare sau suspecţi în curs de judecare.

“Numeroase persoane care sunt în închisoare pentru că au făcut uz de drepturile lor – şi nu au comis nicio crimă – sunt excluse (din măsura de eliberare) pentru că guvernul a ales să folosească legile sale antiteroriste foarte flexibile, excesiv de întinse şi vagi”, a declarat un responsabil al Amnesty International, Andrew Gardner.

Printre aceştia figurează omul de afaceri şi filantrop Osman Kavala şi politicianul kurd Selahattin Demirtas.

Legea privind eliberarea unor deţinuţi a fost adoptată cu 279 pentru şi 51 contra, a precizat pe Twitter Milena Buyum, o activistă a Amnesty International în Turcia.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (25/01/2022)

Initierea primei etape a programului de rascumparare actiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (25/01/2022)

Initiere program de rascumparare actiuni proprii

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/01/2022)

Hotarare civila referitor divizare Promateris S.A.

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/01/2022)

Document informare - alocare actiuni