Update articol:

Coronavirus: Un parlamentar german a cărui companie a câştigat sute de mii de euro din contracte cu măşti demisionează

Germania Sursa foto: Pixabay

Un parlamentar german din Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, va demisiona în cursul acestui an după ce compania sa a câştigat sute de mii de euro din contracte de achiziţie de măşti sanitare, transmite duminică dpa, potrivit Agerpres.

Nikolas Loebel a anunţat duminica aceasta că va demisiona din parlament la sfârşitul lui august şi nu va mai candida pentru un nou mandat. El a mai transmis că a renunţat cu începere imediată la calitatea de membru în grupul parlamentar al CDU şi şi-a cerut scuze.

Loebel a confirmat vineri că este implicat în afaceri cu măşti sanitare. Compania lui a câştigat comisioane în valoare de 250.000 de euro din intermedierea contractelor între un furnizor din landul Baden-Wuerttemberg şi două companii private din oraşele Mannheim şi Heidelberg.

“Îmi asum responsabilitatea pentru acţiunile mele şi suport consecinţele politice necesare”, a declarat politicianul în vârstă de 34 de ani.

În ultimele zile, presiunile ca Loebel să demisioneze s-au intensificat, în contextul în care în landurile Baden-Wuerttemberg şi Renania-Palatinat vor avea loc alegeri în această lună.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021