Update articol:

Coty colaborează cu LanzaTech, pentru a introduce etanol durabil din captarea emisiilor de carbon în producția produselor de parfumerie  

Parfumuri care conțin etanol sustenabil create cu tehnologia de captare a dioxidului de carbon * Până în 2023, Coty vizează producerea de parfumuri folosind etanol obținut din carbon pentru majoritatea portofoliului * Parteneriatul planificat sprijină programul de durabilitate „Beauty That Lasts” a lui Coty

Coty, una dintre cele mai mari companii din industria cosmetică și de înfrumusețare din lume și lider global în domeniul parfumurilor, anunță semnarea unei scrisori de intenție de a colabora cu LanzaTech, pentru a introduce etanol durabil obținut din captarea emisiilor de carbon în producția produselor de parfumerie.

LanzaTech, lider în producția de ingrediente ecologice și durabile de ultimă generație, captează emisiile industriale (precum monoxidul de carbon și dioxidul de carbon produs în fabricarea oțelului) și procesează gazele reziduale într-o nouă sursă, mai durabilă de etanol. În ultimii doi ani, specialiștii de știință ai lui Coty au lucrat alături de LanzaTech și partenerii săi de producție pentru a dezvolta un etanol durabil de înaltă puritate, potrivit pentru a fi utilizat în parfumuri. Drept urmare, prin acest parteneriat Coty va încorpora etanol durabil în procesul de fabricare a parfumurilor pentru majoritatea portofoliului de parfumuri, până în 2023.

„Durabilitatea este motorul suprem al inovației, iar Coty se concentrează pe crearea de produse remarcabile care sunt cu adevărat curate și ecologice. Etanolul este ingredientul principal achiziționat pentru categoria de parfumuri și, în timp, acest parteneriat cu LanzaTech va reduce semnificativ impactul produselor noastre asupra mediului. ” – declară Sue Y. Nabi, director executiv al Coty

Etanolul este un ingredient esențial în produsele de parfumerie care permite dispersarea eficientă a aromelor. Parfumurile Coty conțin etanol provenit dintr-o gamă de materii prime naturale – inclusiv trestie de zahăr și sfeclă de zahăr – care utilizează pământ, apă și îngrășăminte. Acest nou etanol sustenabil produs din captarea carbonului utilizează un consum de apă aproape zero și reduce necesarul de terenuri agricole, susținând biodiversitatea. Lucrând cu Quantis – consultanța independentă de sustenabilitate – Coty a realizat o evaluare a ciclului de viață și a rezultat că are un impact semnificativ redus asupra mediului înconjurător.

„Abordarea provocărilor privind protecția mediului înconjurător necesită colaborarea între mai multe sectoare. Suntem mândri că dezvoltăm acest parteneriat cu Coty pentru a arăta că reciclarea carbonului permite producția durabilă de parfumuri. Carbonul de unică folosință trebuie să fie de domeniul trecutului, iar prin acest proiect exemplificăm viziunea noastră asupra unui viitor „ Carbon Smart” în care consumatorii pot alege produse fabricate din carbon reciclat” – declară Jennifer Holmgren, Director Executiv al LanzaTech.

Parteneriatul propus cu LanzaTech este un pas important pentru Coty susținând tranziția către o afacere mai circulară pentru a crea o lumea mai durabilă și incluzivă. Strategia ambițioasă „ Beauty That Lasts’” a lui Coty – care este ghidată de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU – stabilește o serie de obiective, inclusiv o reducere cu 30% a emisiilor absolute de CO2e până în 2030.

Coty este una dintre cele mai mari companii de beauty din lume cu un portofoliu de branduri ce cuprinde parfumuri, produse cosmetice, precum și produse pentru îngrijirea corpului și a tenului. Coty este lider global în industria parfumeriei și numărul trei global pe produsele cosmetice. Produsele Coty sunt vândute în peste 150 de țări din întreaga lume.

LanzaTech transformă criza globală de carbon într-o oportunitate de a obține materie primă cu potențialul de a înlocui 30% din consumul de țiței din prezent și de a reduce emisiile globale de CO2 cu 10%. Reciclează carbonul din gazele reziduale industriale; singazul generat din orice resursă de biomasă și biogaz reformat, LanzaTech poate reduce emisiile și produce noi produse pentru o economie circulară a carbonului. Fondată în Noua Zeelandă, LanzaTech are sediul în Illinois, SUA și are peste 200 de angajați. 

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021