Update articol:

Dosar penal privind intervenția Jandarmeriei la protestul din Piața Victoriei

  •  Intervenţia în forţă a jandarmilor a fost aprobată de prefectul Capitalei
  • Jandarmeria spune că şi la protestele anunţate pentru sâmbătă seară pot apărea persoane agresive care să încerce deturnarea manifestaţiei.

 

Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la intervenția Jandarmeriei la protestul din Piața Victoriei.

Ministerul Public a anunțat: „În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018.
De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic.
Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”.

Intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei a fost aprobată, prin ordin, de prefectul Capitalei, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru.
El a informat că Ordinul prefectului a fost emis vineri la ora 23,11, ca urmare a comportamentului agresiv al unei părţi dintre protestatari.
Militaru a explicat că, ulterior emiterii ordinului, până la ora 2,08, “s-au luat măsuri gradual şi sub toate formele astfel încât să se evacueze zona, iar persoanele de bună credinţă să se poată retrage în siguranţă, mai ales că în zonă erau foarte mulţi copii, foarte multe femei”.

Reprezentanţii Jandarmeriei au susținut că intervenția reprezintă ”violența legitimă a statului” și că a fost perfect justificată din cauză că cei din Piața Victoriei au fost avertizați și li s-a spus că trebuie să plece. Șefii din Jandarmerie au spus că nu s-a putut interveni pentru extracția provocatorilor pentru că nu era spațiu și ar fi fost o acțiune riscantă.

Întrebați de ce au dat cu gaze lacrimogene unde nu erau protestatari violenți, aceștia au spus: ”Nu putem face o delimitare matematică”.

33 persoane violente au fost conduse la secţiile de Poliţie, fiind întocmite, până sâmbătă dimineaţă, opt dosare penale.

Jandarmeria spune că şi la protestele anunţate pentru sâmbătă seară pot apărea persoane agresive care să încerce deturnarea manifestaţiei. “Protestatarii paşnici să se delimiteze de cei violenţi, să facă un pas în spate pentru că şi aseară au fost folosiţi ca scut de protecţie de huliganii din spatele lor”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache. El a ţinut să le mulţumească “celor care au fost receptivi la mesajele jandarmilor, la avertizările făcute, că au înţeles rolul jandarmilor în stradă”.

452 de persoane au fost asistate medical, dintre care 70 au fost transportate la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi.

Citeşte şi: https://financialintelligence.ro/iohannis-ministrul-de-interne-trebuie-sa-dea-urgent-explicatii-pentru-modul-in-care-a-gestionat-evenimentele-din-aceasta-seara/

Sute de răniţi în faţa Guvernului, după intervenţia în forţă a jandarmilor (vezi foto de la protest)

BVB | Știri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017(R) 05.05.2023_29.09.2023

CEC 2028 EURO (CECRO28E) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023

CEC BANK SA (CECRO25E) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023

CEC BANK SA (CECRO25) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023