Update articol:

DPA: Austria nu renunţă la Nord Stream 2, în ciuda amenințărilor din SUA

Vladimir Putin, cu președintele federal al Austriei, Alexander Van der Bellen, soția sa, Doris Schmidauer, și ministrul federal al Austriei pentru integrare și afaceri externe, Karin Kneissl, chiar înainte de discuții. (en.kremlin.ru) Vladimir Putin, cu președintele federal al Austriei, Alexander Van der Bellen, soția sa, Doris Schmidauer, și ministrul federal al Austriei pentru integrare și afaceri externe, Karin Kneissl, chiar înainte de discuții. (en.kremlin.ru)

Compania austriacă de petrol şi gaze OMV nu intenţionează să se retragă din proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni din partea SUA, a declarat miercuri preşedintele austriac Alexander Van der Bellen, cu ocazia unei vizite în Rusia, transmite dpa.

“Cred că OMV nu are nici cea mai mică intenţie de a ieşi din proiectul Nord Stream 2”, a afirmat Van der Bellen la Soci, într-o conferinţă de presă televizată.

Nord Stream 2, aflat în prezent în construcție, va transporta gaze naturale provenind din Rusia direct în Germania pe sub Marea Baltică, ocolind rutele continentale din estul Europei.

Statele Unite au denunţat proiectul ca subminând securitatea energetică a Uniunii Europene.

Ucraina acuză că Nord Stream 2, care reduce nevoia Rusiei de a transporta gaze prin acest stat vecin, constituie un afront faţă de eforturile Uniunii Europene de a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt conflictului din estul Ucrainei.
Austria este printre puţinele ţări membre din UE cu care Rusia a întreţinut relaţii apropiate în ultimii ani în pofida disensiunilor legate de criza din Ucraina. Anul trecut, o demonstraţie a acestor relaţii a fost prezenţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, la nunta şefei diplomaţiei austriece, Karin Kneissl.

Schimburile comerciale între Rusia şi Austria au crescut cu 42% anul trecut, a arătat preşedintele Vladimir Putin cu prilejul întrevederii de miercuri cu omologul său, Alexander Van der Bellen, potrivit unei transcrieri oferite de Kremlin.

La discuţiile de miercuri au fost prezenţi şi cei doi miniştri de externe, Karin Kneissl şi Serghei Lavrov.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (19/01/2022)

Completare ordine de zi AGEA din 07.02.2022

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23(24).02.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/01/2022)

Demarare oferta plasament privat accelerat in OMV Petrom S.A.