Update articol:
Președintele ANRE salută decizia Black Sea Oil & Gas

Dumitru Chiriță: ANRE își dorește ca, prin elaborarea unui cadru de reglementare predictibil și stabil, să acorde sprijinul necesar pentru realizarea unor investiții, precum cea a BSOG

Dumitru Chiriţă, preşedinte ANRE

ANRE își dorește ca, prin elaborarea unui cadru de reglementare predictibil și stabil, să acorde sprijinul necesar pentru realizarea unor investiții (precum cea anunțată de Black Sea Oil & Gas), care pot contribui la diversificarea surselor de energie ale României, în beneficiul consumatorilor finali, potrivit președintelui ANRE Dumitru Chiriță, care salută, astfel, decizia BSOG.

“În numele ANRE, îmi manifest disponibilitatea și deschiderea către un dialog serios și constructiv, menit să încurajeze și să susțină proiecte de anvergură, care să contribuie la dezvoltarea și consolidarea industriei energetice din România”, a spus Dumitru Chiriță.

Black Sea Oil & Gas SRL („BSOG”) împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL („Petro Ventures”) şi Gas Plus International B.V. („Gas Plus”), au anunțat aprobarea deciziei finale de investiţie pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) cu o valoare de 400 milioane dolari, localizat în zona românească a Mării Negre.

Oficialii BSOG au transmis: „Decizia finală de investiţie a fost luată cu bună-credinţă, pornind de la premisa că BSOG şi partenerii săi de concesiune vor reuși restabilirea tuturor drepturilor acestora, în sensul eliminării oricăror taxe și contribuții suplimentare recent introduse, precum și a oricăror restricții privind libera circulație a gazelor pe o piață deplin liberalizată, conform legislaţiei europene. Acestea sunt necesare atât pentru a face Proiectul MGD o investiție viabilă, cât și pentru a încuraja viitoarele proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagră”.

Referitor la aceste declarații ale BSOG, Anton Anton, ministrul energiei, nu a dorit să se pronunțe, precizând că piaţa de gaze naturale este conformă nomelor europene şi plafonarea preţului (nn. Potrivit OUG 114/2018), pe trei ani, este conformă cu normele UE.

Ministrul a declarat, joi: „Nu comentez comunicatul  lor. După foarte multe discuţii şi după tot felul de tatonări, în sfârşit unul din operatorii care au explorat în Marea Neagră a luat decizia de exploatat”.

Actualizare: Black Sea Oil & Gas demarează Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din Marea Neagră (vezi declaraţia ministrului Anton Anton)

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera